Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди дни са задържани за производство на висококачествена марихуана в мазе на столичен ресторант

Синът на похитения през 2008 г. бивш президент на "Литекс" Ангел Бончев - Бончо Аврамов, и неговият съдружник Димитър Русев са задържани преди дни в ресторант "Фантазия" в квартал "Овча купел" в София, научи "168 часа". При спецакцията антимафиотите са открили в мазето на заведението цяла лаборатория за производство на висококачествена марихуана.

Полицията обаче пази в тайна операцията. Въпреки това "168 часа" получи потвърждение за арестите от два независими един от друг източника. Големият син на Ангел Бончев всъщност е един от най-добрите състезатели по мотокрос. Той е пилот на "Литекс моторспорт" и има редица отличия, част от които и за спечелени първи места. През 2003 г. Бончо надви в надпреварата във втория кръг от Балканския шампионат по мотокрос в Зренянин, Сърбия и Черна гора. Шест години по-късно отнова става шампион в отборното състезание в 4-тия кръг от националния шампионат по мотокрос в Севлиево.

Въпреки успехите в спорта, Бончо развива и бизнес със съдружника си Димитър Русев. Всъщност именно съпругата на Димитър - Диана, стана причина за свада между Ангел Бончев и сина му Бончо. Тогава президентът на "Литекс" насочи пистолет към сина си и заплаши, че ще го убие "като куче", а година по-късно приключи и разследването срещу него във връзка с този случай. Той бе освободен срещу парична гаранция от 500 лева. Поводът за саморазправата се оказа битов. Причината за поведението на Бончев-старши бе позната на сина му, която дошла да нахрани кучетата им в хидропарк "Казичене".

"Диана - жената на партньора на сина ми - Димитър Русев, разби вратата на хидропарка и отчупи парче от нея, затова извиках охрана", обясни тогава мъжът.

Оказа се, че отношенията между бащата и сина са влошени много преди насочения към главата на Бончо пистолет. Причината за това били финансови неразбирателства. След отвличането на Ангел през 2008 г. той решава да прехвърли бизнеса на сина си Бончо. По думите на по-малкия му брат - Ангел, той всячески опитвал тотално да изолира баща им от семейния бизнес с хидропарка в Казичене. Скандалите помежду им зачестили, а при един от тях Аврамов дори пребил Ангел.

"Между мен и сина ми се случват грозни неща - преди време той ме преби и аз подадох жалба, но него не го задържаха, а мен сега ме арестуваха веднага", обясни тогава Бончев. По-малкият му син застана плътно зад баща си. Тогава той каза, че за него брат му вече не съществува. Според Бончев-младши баща му се почувствал застрашен за живота си, отишъл да вземе личния си "Глок" с 15 патрона, заредил го и го насочил към сина си от първия брак.

След отвличането през 2008 г., скандала със сина му, смъртта на жена му сегашният арест се оказва поредният удар срещу Ангел Бончев.

Колко беше откупът, който близките на Бончев платиха за свободата му, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Ангел Бончев: Жената на партньора на сина ми разби вратата на хидропарка

Ангел Бончев загуби жена си след отвличането, сега плаши сина си: Ще те гръмна като куче (Обзор)

Приключи разследването срещу Ангел Бончев за заплахите с убийство към сина му