Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бил близък приятел на Япончик - знаменития Кръстник. Прикрил заплашени със смъртна присъда гангстери, като поел вината им и влязъл в затвора едва 18-годишен

Руската мафия осъмна с нов бос след тайна среща. Олег Раменски - Шишкан е един от най-влиятелните славянски бандити и известен бизнесмен. Той е избран след няколкомесечно гласуване и договорки.

Мястото в подземния свят се освободи, след като през 2016 г. Захари Князевич Калашов, известен като Шакро Младия, бе задържан за изнудване. През годините Шакро Младия е смятан за шеф на Солнцевската, Измайловската и Братската организирани престъпни групи.

Управлението му е рекордно кратко. Шакро Младия дълго време се опитва да ръководи клановете от затвора и не желаеше да отстъпи поста си на друг мафиот.

Новият лидер е избран след дълги преговори и не е случаен. Шишкан е бил много близък приятел със знаменития криминален бос Япончик. Кръстникът на руската мафия бе разстрелян от снайперист през 2009 г.

С одобрението на Япончик Шишкан получава и титлата си "вор в законе" през 1992 година.

Той е коронован в хотел "Измайловски" от известните криминални авторитети Махарбек Каргаев (Руслан), Захари Калашов (Шакро Младия) и Валерий Длугач (Глобус).

Титлата "вор в законе" (част от елита на мафията - бел. ред.) се появява през 1930 година. Получават я хора, които не приемат съветската власт и се занимват с криминална дейност. Титлата се дава само на "заслужили" лидери, които трябва да изпълняват правилата на групировката.

Те не могат да се женят, да имат адресна регистрация, работа, собственост и контакти с държавата. Титлата им дава право да ръководят криминалния свят. Днес в престъпните руски среди "вор в законе" се наричат единствено главатарите на групировките.

От миналото се е запазила церемонията по коронясването, на която най-авторитетните мафиоти се събират, споделят си препоръки, след това решават кой да получи титлата. Ако си недостоен за титлата, не можеш да я купиш дори за милиони. Носителите на титлата Човекът имат право да събират данък от останалите бандити в обща каса.

С тези пари мафиотите подкупват

надзиратели и началници в затворите. Новият лидер на руската мафия Олег Раменски - Шишкан е бил зад решетките веднъж. Излежава наказанието си от 1981 до 1991 година.

Осъден е за изнасилване и убийство, но се твърди, че е поел вината на двама свои приятели, застрашени от разстрел. Тогава босът е на 18 години. По-късно става ясно, че не е извършвал никакви престъпления, а просто е искал да спаси другарите си от смъртна присъда.

В годината, в която получава титлата "вор в законе", Шишкан оглави и Раменската престъпна групировка. Раменское е град в Московска област, център на едноменната област.

През 1999 година полиция претърсва дома му в Раменско. В картонена кутия с надпис "Банка на Бруклин" открива 3 млн. рубли. Шишкан обаче не е заловен, защото го е нямало вкъщи, и дълго време се укрива в Испания. От там мифиотът се завръща в Русия чак през 2009 г., за да се сбогува със своя близък приятел и легендарен бос Япончик.

През годините полицията често се опитва да задържи Шишкан за незаконна дейност, но

доказателствата винаги се оказват недостатъчни.

През 2012 г. Олег Раменски дори е заподозрян за убийството на депутатката Татяна Сидерова, която изчезва безследно.

Изборът на Шишкан за лидер на руската мафия е необичаен. Той не е безскрупулният и зловещ бос, както всички очакват. Като лидер на мафията той ще трябва да решава много спорове между клановете. В поздземния свят се твърди, че досега в криминалните конфликти той се явява като миротворец и винаги се е опитвал да уреди напрегнатите ситуации с минимум човешки жертви. По заръка на Шакро Младия Шишкан дълго време контролира търговията в югоизточната част на Москва.

В реалния свят е и уважаван бизнесмен. Той е страстен любител и на футбола.

През 1997 г. година купува футболен клуб “Сатурн”.

В момента руската мафия е една от най-мощните в света. Нейни хора контролират голяма част от икономиката на страната. Руснаците са превзели проституцията в Макао, Китай и наркотрафика в Таджикистан и Узбекистан.

Те се занимават още с пране на пари, нелегална имиграция, кражба на коли и търговия с оръжия. Руската мафия участва в укриването на данъци от търговията с петролни продукти, в застрахователните измами и поръчковите убийства.

Олег Раменски - Шишкан
Олег Раменски - Шишкан