Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На първо място сме по лоша демография - Симеонов отговаря точно за това. Хайде, ако обича, да се ориентира в тази посока. Ако не може, да се търси човек, който може, че той се е ориентирал само в Слънчев бряг

Нека да видим как ще влезе само ВМРО или НФСБ - това никога няма да стане. “Атака” може. “Атака” си е “Атака”

Наесен ще съм на всяко заседание на кабинета, за да стопирам лобистките идеи на патриотите

- Г-н Сидеров, защо така се ядосахте на проверките на Районната здравна инспекция в Бургас и на МВР?

- Конкретният повод бяха разлепени хвърчащи бележки върху определени заведения, които от доста време са обект на терор. Там няма печат, няма имена на здравен инспектор, няма заповед и издаден протокол за нарушение. Просто им казват: Вие сте затворени. Разказаха ми много такива случаи. Обясниха, че от 1 година всеки ден пристига нов взвод полицаи с маски като спецчасти и започват да проверяват личните карти на младежите, които отиват там да танцуват.

Това няма нищо общо с шума и здравето на хората! Тук се действа, за да може определени заведения да бъдат затворени - някои фалират, след което да бъдат взети от близки до вицепремиера.

Дразнят ме такива нагли и просташки действия и нямаше как да не реагирам, защото се срещнах с хора, организации, с бизнеса в Бургас, Слънчев бряг, Созопол. Това са хиляди, за които ден година храни.

Аз не ходя като

вицепремиерите със син

буркан, охрана от НСО или

полицаи около себе си

Ходя нормално, без охрана и ме питат: Защо ви избрахме да дойдете на власт вие, патриотите? За да ни унищожавате поминъка?

Не мога да не реагирам. Вчера реших да се обърна към ръководството на РЗИ - Бургас, и да ги попитам. Шефът Георги Паздеров се скри - казаха, че са го извикали спешно заради епидемия. Каква епидемия - не можа да отговори. Дойде заместничка, попитах я какви са тези бележки без подпис и печат и кой го нарежда. Тя каза, че са по сигнали. И обясни да направя писмено запитване. Аз реших - ще го направя.

Аз в Созопол ходя от ученик и като отида, там всичко се знае. Сега ми казаха, че този Паздеров се падал далечен роднина на Валери Симеонов. И той го използва и е под шпицкоманда. Шефът на полицията също изпълнявал всичко под шпицкоманда. Всичко това се прави срещу няколко определени заведения. Симеонов казва, че те са незаконни, но се оказва, че не е така.

Питам сега Симеонов: ще

подаде ли оставка, защото

държавната инспекция

го е опровергала?

Ако има достойнство, да я подаде.

А миналата година, когато вицепремиерът Симеонов изви ръцете на правителството да приемат план за Пирин. Тези, които го защитаваха пред медиите - и Валери Симеонов, и министър Нено Димов, ще подадат ли оставки, след като планът е отхвърлен от съда.

- Това не е ли лична война с Валери Симеонов, която се води от доста време?

- Аз не водя лична война с никого, но

много мразя, когато някой

ми се прави на шериф

и смята, че държавата

му е бащиния

Не, не му е. Казвам го към правителството: ако не се вслушат в моите съвети - а аз съм най-опитният и дори и най-големият от там на години, кабинетът няма да има добро бъдеще . Аз искам да им дам съвет от своя опит.

Министър-председателят трябва да пита Симеонов: Ти защо изпращаш полицаи и шпицкоманди, за да фалират определени заведения и да ги вземе някой от хората на вицепремиера.

Той има и на Созопол, и на Слънчев бряг.

Там пази патрулка и когато ме видяха, че минавам, се махнаха. Не им дава да работят въобще. Той прояви простащината да каже, че аз съм имал лоши консултанти. Аз нямам консултанти. Съветвам се с хора, които ме накараха да направя партия. Той обаче има един съветник - Георги Николов.

Този човек е загубил преди година или две апартхотел на Слънчев бряг и сега се възползва от Симеонов. Те са забъркани една група хотелиери и братя Диневи, при които Симеонов ходи да си почива. Тяхното заведение дъни музика цяла нощ и никой не отива да ги спира. Ние обещахме полиция във всяко село, за да може да се бори с битовата престъпност, а не полиция пред всяко заведение, което е интересно за някой приближен до вицепремиера.

През новия политически

сезон ще имам питания

към министрите, за да

разбера кой нарежда тези

проверки и всичко друго

Този човек действа през просото. Това аз не мога да го приема и няма значение какви споразумения сме подписали. Всичко, което сега се прави, не отговаря на подписаното. На първо място сме по лоша демография. Вицепремиерът отговаря точно за това. Хайде, ако обича, да се ориентира в тази посока. Ако не може, да се търси човек, който може. Той се е ориентирал само в Слънчев бряг.

Уреди на позиция шефа на метеорологията, защото му бил съученик, и разказваше как е много добро момче. Това е шуробаджанащина, срещу която аз съм против. Апелирам премиерът да обърне сериозно внимание. Виждам у него някакво примирение и някаква склонност за угаждане на прищевките на вицепремиера като на млада булка. Аз съм си плащал горчив данък.

- Ако премиерът не се намеси, ще се разделите ли с патриотите?

- Абсолютно всичко е възможно. Аз съм създал тази коалиция. Не че искам признание и благодарност, защото тук, в България, няма да ги получа. Искам коректност и необходимото отношение. Не всеки да си прави, каквото си иска, и да очаква другите да си мълчат, защото са джентълмени. Какво точно ще стане, зависи от премиера, не от мен. Той, ако се вслуша в това, което казвам - ще бъде добре. Трябва да се слушат хората с опит.

- Вярно ли е, че вие искате да станете вицепремиер и да заемете позицията на Валери Симеонов?

- Ако съм искал, можех да го направя още миналата година при съставянето на кабинета. Тогава бях на мнение, че като политик, който има повече опит, тъй като моята партия влиза самостоятелно вече 4 пъти в парламента, ще остана в Народното събрание.

Идеята беше те да бъдат в изпълнителната власт. Но те са там за общото добруване на българите. Това е работата на правителството. Ето, че една година болницата в Ямбол чака одобрение и такива случаи има много, а не го казвам само защото ми е роден град. Става въпрос за някакви 12 млн. лева. И аз седя като момченце там и им казвам: Хайде, дайте да решим проблема! А те отговарят: Да, да и добре. Ми то вече година и нещо е това правителство. Ще се изтъркули мандатът и ще има: А, то не остана, бе! Никой от тези хора, които са във властта, не е беден

Още преди години

Симеонов каза, че

е милионер

Да си жив и здрав. Обаче има хора, които живеят много зле и бягат навън. Ти сега гониш още хора. Има млади, които са готови да избягат. Демографията е проблем номер едно. Ако не може да се занимае с този проблем - да си признае. Да каже - отказвам се, и да си гледа хотелите на морето.

- А защо се събрахте в коалиция?

- През 2017 г. отидох и издърпах Валери Симеонов от тъмната стаичка без прозорци и го накарах да отидем заедно на изборите. Той не искаше. Дърпаше се. Казваше: Аз не искам, защото не ме харесват хората. Казвам го, защото няма за кога да си играем на лицемерие и тези неща не могат да се крият. Защото този мандат ще се измерва през очите на хората и когато ни кажат: Вие нищо не направихте, какво ще правим? Къде ще ходим?

- Сега как ви звучи предложението на вицепремиера Каракачанов да се явите заедно на евроизборите?

- Виждам, че се изказва по този въпрос. Когато сме тримата с Каракачанов и Симеонов, аз го поставям. Много се извинявам, но пред медиите се говори така, че Каракачанов го е казал, а аз три пъти го поставям този въпрос, и то директно.

- А те какво ви отговарят?

- “Не знам. Не мога да кажа сега”. Тогава трябва да чакаме догодина ли? Не, съжалявам! Или сега трябва да се каже и да се реши точка по точка, или всеки да си взема партакешите и да ходи да си участва. Нека да видим как ще влезе само̀ ВМРО или НФСБ - това никога няма да стане. “Атака” може. “Атака” си е “Атака”. Мога да работя и сам и в коалиция. Мога да направя от лайното тухла. Сега, когато македонският премиер Зоран Заев си позволи да дрънка небивалици, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско, имаше мълчание дори от ВМРО. Не се получи официално извинение така, както си трябва. Но смятам, че ситуацията с договора с Македония трябва да се проучи. Това, което знам юридически, е, че

към договора с Македония

може да се приложи анекс

Трябва да се предложи Македония по никакъв начин да не може да спекулира с историята. Мисля, че такова нещо може да се предложи и да видим на какво основание тя ще откаже.

- Май идва горещ сезон.

- Да. Смятам да присъствам на всяко заседание на кабинета. Аз мога да го правя. Не мога да гласувам, но мога да изказвам мнение и да обсъждам всяко нещо, което се гласува там, и да преценявам, ако то е лобистко.

CV

 Роден на 19 април 1956 г. в Ямбол

 Завършва техникум по полиграфия

 В началото на 90-те години е главен редактор на в. “Демокрация”

 През 2009 г. се дипломира в Шуменския университет - специалност “Теология”

 През 2005 г. създава и оглавява партия “Атака”

 Кандидат за президент на изборите през 2006 г., губи на балотажа от Георги Първанов

 Народен представител в 40-ото, 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание