Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прочут певец открива красавица, надарена с божествен глас. Двамата се влюбват. Тя почти е изгубила надежда, че ще достигне звездите, но той ще я изстреля във висините, докато собствените му демони го теглят надолу. Дали любовта им ще издържи на успеха и славата, които застават помежду им. Такава е класическата холивудска приказка, която се пее на големия екран вече няколко десетилетия и всеки момент ще чуем и видим нейния нов кавър.

Музикалната звезда Лейди Гага за първи път ще се изяви в главната роля в игрален филм и то не в кой да е, а в третия римейк на филма "Роди се звезда" (A Star Is Born). Мюзикълът ще бъде и режисьорски дебют за многократно номинирания за "Оскар" Брадли Купър, който е основен двигател на продукцията и също така се изявява като съсценарист, продуцент и в главната мъжка роля пред камерата.

В оригиналната версия на филма от 1937 г. основните действащи лица, който разказват вечната любовна история за двама артисти, са Джанет Гейнър и Фредерик Марч. Сюжетът разказва за младата актриса Естер Блодгет/Вики Лестър, копнееща за слава, и алкохолизираното бивше величие Норман Мей, което й подава ръка.

В тази лента липсва магията на музикалното изкуство, но пък съавторка на сценария е прочутата писателка Дороти Паркър. Има твърдения, че в основата му е действителният случай с разпадналия се брак на кинозвездата Барбара Стануик и водевилния актьор Франк Фей. Продукцията е представена като "първата истинска холивудска история", а рекламата й гласи: "Ще се шокирате от цената, която трябва да се плати - в разбити сърца и сълзи - за всеки миг на триумф в Холивуд".

17 години по-късно във втората лента в същите образи се преобразяват Джуди Гарланд и Джеймс Мейсън, а музиката успява да заеме своето място в светлините на прожекторите. Режисьор е Джордж Кюкор, за когото това е дебютен мюзикъл и който по-късно печели "Оскар" с "Моята прекрасна лейди". Всъщност Гарланд е ухажвана близо десет години за ролята, която се оказва нейното триумфално завръщане в Холивуд след 4-годишна пауза, през която тя прави опит за самоубийство и полага усилия да откаже наркотиците.

Сред песните, които влизат в репертоара на пеещата актриса, по-известна и като майка на звездата от "Кабаре" Лайза Минели, са и номинираната за "Оскар" The Man that Got Away и Born in a Trunk.

През 1976 г. снимачната площадка като арена на драмата е изместена изцяло от музикалната сцена, а като начинаещата певица Естер Хофман и прекаляващия с алкохола популярен рокаджия Джон Норман Хауърд впечатляват (най-силно) с изпълненията си Барбра Стрейзънд и Крис Кристофърсън.

Любовната тема Evergreen, която Стрейзънд пише съвместно с Пол Уилямс, им носи "Оскар".

Ето че повече от четиридесет години по-късно и няколко неуспешни опита да бъде създадена нова съвременна версия на изпитания кинохит, Купър и Гага успяха да се синхронизират в нужния тон, за да осъществят тази обещаваща продукция. Преди това още през 2011 г. се говореше, че Клинт Истууд иска да режисира такъв проект. Имаше слухове и че гласовитата героиня ще бъде изпълнена от Бионсе Ноулс, която щеше да си партнира с Леонардо ди Каприо, а после пък с Крисчън Бейл, но нищо от това не стана факт.

През 2018 г. "Роди се звезда" разказва за прочутия кънтри певец Джаксън Мейн, който попада на страхотно откритие на клубната сцена - талантливата Али. Останалото е позната история...

“Една звезда се ражда, друга умира...” - пише "Ентъртейнмънт уикли" за лентата. - Това е историята на самия Холивуд: цената на славата и мрачният, трагичен чар на звездната кариера."

Всички песни в лентата са съвсем нови и са записани на живо, като Лейди Гага също ще изпълнява свои оригинални песни, създадени заедно с Брадли Купър, както и с Лукас Нелсън, Джейсън Айсбел и Марк Ронсън. По-любопитното е, че специално за снимките Брадли Купър се научава да пее благодарение на солидната подкрепа на поп иконата, която му предложила да направят бартер.

"Тя ми каза, че ще разчита на мен, за да се получи актьорското й изпълнение наистина добро, а пък от своя страна ще ме превърне в истински музикант, като пеем всичко на живо", признава холивудската звезда.

И макар че в началото актьорът не бил напълно сигурен, в крайна сметка разбрал, че това е правилният начин и в продължение на година и половина вземал уроци по пеене. Упражнявал се и в живите изпълнения.

"Снимахме парчетата на истински сцени по време на истински концерти и с истинска публика. При това пред поне 10 000 зрители, събрани за фестивалите в Стейджкоуч и Гластънбъри", пояснява Купър.

В "Роди се звезда" участват още Сам Елиът, Грег Грънберг, Дейв Чапел и други. Премиерата е на 5 октомври.