Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бенчо Бенчев е категоричен, че е спонсорирал БСП. СНИМКИ: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Бенчо Бенчев е категоричен, че е спонсорирал БСП. СНИМКИ: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Пенсионери дошли при депутата през 2011 г., и му предложили бизнесмена в листата

Бенчо Бенчев започва кариерата си в БСП, след като е предложен от бившия щатен служител на Държавна сигурност Димитър Стоянов.

Самият Стоянов става депутат, без да е влизал в плановете на Корнелия Нинова да е част от групата народни представители от столетницата.

Случайността го дарява с шанса

да бъде номер 10

в бургаската листа, което съвпаднало с централния номер на бюлетината на БСП. Така обикновените социалисти си мислели, че гласуват двойно по-сигурно за партията, а избрали сегашния адвокат Димитър Стоянов, който пък 5 г. по-рано е уредил в партията и Бенчев.

Стоянов започнал работа в Окръжното управление на МВР-ДС в Бургас през 1977 г. и фигурира в списъците на Комисията по досиетата.

"Гордея се с миналото си в ДС, работих за държавата. Но сега обществените настроения са по-различни от реалността", коментира народният представител пред "168 часа".

На 10 ноември

той е бил началник на групата,

която се е занимавала с разследване на крупни аварии и произшествия в "Нефтохим".

Димитър Стоянов разказа и как Бенчо Бенчев е влязъл в групата общински съветници на БСП. Бизнесменът гравитирал около червения кмет Йоан Костадинов през мандата му 2003-2007 г. Впоследствие

социалистите

се сринаха,

гербаджията Димитър Николов спечели изборите в града през 2007 година, а Димитър Стоянов оглави местната соцструктура, за да я оздрави.

Един ден през 2011 г. при него дошли представители на пенсионерска организация и му предложили Бенчо Бенчев за кандидат за общински съветник.

"Даже се изненадах, че е техен човек Познавах го от мандата 2003-2007 г. Поканихме го после на заседанието на БСП, той взе думата и каза как си представя Бургас, ако спечелим изборите. Хората го харесаха - коментира Стоянов. - Вярно е, че в БСП има някаква настройка срещу богатите. Може би

това са остатъци

от времето, когато строяхме социализма.

Но Бенчев няма престъпен манталитет, аз съм бивш служител на МВР, разбирам ги тези неща."

Димитър Стоянов се гордее с миналото си в ДС, сега е адвокат и депутат.
Димитър Стоянов се гордее с миналото си в ДС, сега е адвокат и депутат.