Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Известният белградски адвокат Драгослав (Миша) Огнянович, който бе разстрелян показно пред дома си в квартал “Нови Белград”, е женен три пъти - все за красавици.

През последните години Огнянович живеел повечето време в Нови Сад с третата си съпруга – бившата миска Саня Папич, а до Белград ходел само по работа. Непосредствено преди убийството Саня публикувала в социалните мрежи снимка с малката си дъщеричка.

Двамата са заедно от 2014 година. Оженили се в Париж на романтична церемония.

"Миша ме впечатли като много комплексна личност, а разликата в годините е само предимство в нашите отношения. Винаги съм искала да се обвържа със зрял мъж. Миша и аз градим един

общ живот

и тези неща са от значение", казва Саня Папич в едно от последните си интервюта.

57-годишният мъж е убит, докато вървял към входа на дома си заедно със сина си. Синът му Петър е ранен в дясната ръка.

Според една от версиите нападателят ги причакал, докато паркирали колата си. Извикал адвоката по име, за да го накара да се обърне, след това стрелял и избягал по посока на автобусна спирка.

Предполага се, че нападателят не е знаел, че адвокатът ще бъде със сина си.

Петър не е бил обект на атаката, макар че е ранен. Той е успял да зърне лицето на убиеца, което допълнително ще помогне на полицията в разследването.

Драгослав Огнянович придоби популярност, докато бе част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. Бившият югославски лидер бе арестуван през 2001 г. и изправен пред трибунала за геноцид и други военни престъпления, но бе намерен мъртъв в килията си през 2006 г. преди приключването на процеса.

В последните години

кариерата на адвоката

беше много успешна. Сръбски медии отбелязват, че той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления. В последните години е представлявал Лука Бойович - един от водачите на Земунския клан.

Именно Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия, може да се окаже причина за убийството на адвоката. През последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович.

Една от версиите е, че случаят е свързан с

войната на престъпни кланове,

участващи в трафика на наркотици. Предполага се, че адвокатът може би е станал жертва на вътрешна война за контрола над наркопазарите.

Убийството на адвокат Драгослав Огнянович е 19-ото "мафиотско убийство" през тази година. Според съобщение на Демократическата партия на Сърбия от 2012 г. тези убийства са над 80. Адвокатските камари на Сърбия обявиха едноседмична стачка след убийството на своя колега.

"Ще упражним максимален натиск върху компетентните държавни власти, за да бъдат намерени извършителите на това престъпление", се казва в изявлението им.

Колко деца има разстреляният адвокат, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Българчето, ранено при убийството на мафиот в Италия, вече говори

Арестуваха италиански мафиот с български паспорт в Мароко. Анджело е издирван от 22 години, разпознат е по отрязан среден пръст на лявата ръка