Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Оперни певци" са издали българина Станимир Симеонов, който заедно с грузинеца Ника Абезадце изхвърли през балкона си в италианския град Бари сейф с ценности за стотина хиляди евро.

В апартамента на двамата полицията е разкрила златни и сребърни писалки "Монблан", скъпи часовници, фотоапарат "Никон" и 2 хил. евро.

Когато карабинерите нахлуват в жилището, двамата решават да хвърлят сейфа през балкона.

Интересното е, че част от ценностите са били откраднати през уикенда. Ден по-късно, на 30 юли, полицията вече е по следите на бандитите и установява къде са вещите.

Как е възможно подобно скоростно разследване?

"Полицията има много "оперни певци" в криминалните групи - разкри пред "168 часа" запознат с методите на действие на карабинерите. - Те

имат агенти

под прикритие в криминалните групи, които осигуряват нужната информация."

Според него няма как двамата мъже да са били част от групата, която е откраднала вещите, а по-скоро са се явявали охраняващи на плячката.

Причината за това била, че когато разследващите ги блокирали, те се опитали да се освободят от откраднатите неща, изхвърляйки в металната каса през балкона.

Веднага след като

полицаите

отворили сейфа,

направили и снимки на вещите вътре, които публикували в сайта си с цел законните им притежатели да ги разпознаят и да сигнализират на компетентните органи, че са тяхна собственост. Все още няма информация дали някой е подал сигнал, че са негови.

Оказва се, че полицаите дебнели мъжете от доста време. Те били в полезрението им от няколко години. По данни на разследващите и двамата мъже били с криминални досиета за извършени престъпления.

Сега вече имат и повдигнато обвинение за укриване на крадени вещи.

Всъщност това не е първият българин, който се разписва в

криминалната хроника извън страната

През лятото на миналата година в Испания арестуваха петима българи за трафик на хероин. Тогава полицията конфискува 65 килограма наркотик.

Това се оказа най-голямото скривалище на хероин в страната и рекорд за последните няколко години. При акцията бяха открити и 60 хил. евро, както и телефони. Българите бяха в група с петима испанци и един португалец.

Разследването установи, че дрогата идва именно от нашата страна.

За какво бяха заловени 30 българи в Южна Америка миналата година, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Български и щатски антимафиоти хванаха двама с 82 кг хероин в София

Хванаха двама българи трафиканти на хора в Гърция