Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Точно преди година самоубилата се в Поморие полякиня Александра Фулара сбъднала една от най-големите си мечти. На 19 януари 2017 г., придружена от мъжа си Бартоломей, 16-годишния им син Даниел и 8-годишната им дъщеря, тя се явила на изпит по "карате" пред комисия, за да замени кафявия колан с черен в последното ниво в този спорт, наричано "Първи дан".

След дълги години на тренировки, които започнала още като дете, на 40 години тя събрала смелост да се яви пред четирима души и да изпълни едни от най-сложните схватки и упражнения пред тях. Представянето й било оценено като отлично.

За добрата новина се похвалил лично съпругът й в социалните мрежи с думите: "Гордея се с жена ми!" Александра от своя страна също не е пропуснала да коментира постижението си.

"Беше мегастрес, но съм много щастлива", написала тя.

Оказва се, че цялото семейство Фулара били изключително големи любители на каратето. Александра и 16-годишният й син Даниел тренирали от дълги години. Малката също започнала наскоро. С нетърпение те, както и приятелите им чакали жената да стане треньор. Всъщност не спортът събира Бартоломей и Александра, каквато бе първоначалната информация. Още преди да ги запознаят техни общи познати, двамата посещавали едни и същи зали за тренировки. Мъжът обичал да ходи на фитнес и планински туризъм. При Александра пък било наследствено, тъй като нейни роднини също били запалени по каратето. Полякинята и мъжът й успешно предали своята дългогодишна страст и на децата си. Момчето вече имало син колан, а момиченцето червен. Семейството възлагало големи надежди на сина, който имал зад гърба си десетки медали от различни състезания. Той тренирал в местния клуб на родния му град Белско-Бяла "Kata Team".

Последния медал взел на 20 май от съзтезание, което се е провело в родината му. Тогава той спечелил второто място в надпревара с други негови връстници. С това се похвалил баща му Бартоломей в социалните мрежи. На снимките се вижда, че Александра и малката му сестричка също са много щастливи от победата на младежа.

Във фейсбук тяхна позната разказва, че почивката в Поморие всъщност била като подарък, който си направили, за да отпразнуват спечелената от Даниел награда.

Преди четири месеца той дори получил стипендия за постигнати спортни резултати в национален и международен мащаб от кмета на родния му град Яцек Кривулт.

Дъщерята на семейство Фуларе също не криела интереса си към спорта. Въпреки крехката си възраст, тя предпочитала да прекарва времето си в залата, отколкото да играе с куклите вкъщи. Бартоломей не пропуснал да се похвали и с това във своя фейсбук профил.

"След един конкурс тя ми каза - не искам да бъде балерина, а да имам черен колан по карате и да стана съдия", пише мъжът.

Животът на семейството в социалните мрежи по нищо не подсказва, че е възможно те да са имали някакви проблеми. Развоят на събитията шокира не само роднините на жената, но и нейни познати. Стотици публикации заваляха в интернет, след като стана ясно, че Александра е намерена мъртва. Приятелите й споделяха в социалните мрежи снимки и си спомняха моменти заедно с нея.

Близките й я определят като много спокоен човек, отдаден изцяло на семейството си. Прекарвала с мъжа си и децата всяка свободна минута. Никой не може да посочи дори един път, в който е бил свидетел дори на малък спор между нея и съпруга й.

За познатите им те били перфектното семейство, което знаело как да се сплотява повече и повече всеки ден. Задължително веднъж на всеки два месеца Александра, Бартоломей и двете деца ходели на екскурзии в различни места из Полша или в чужбина. Освен с каратето, четиримата били запалени още по плуване, каране на ски и планински туризъм.

Къде беше намерена Александра, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Идентифицират обесената полякиня по зъбите (Обзор)

Странно се държало семейството на изчезналата по бански полякиня

Изчезналата в Поморие полякиня дошла с мъжа си и двете им деца