Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката и братът на убития в катастрофата Велислав.Снимка:Елена Фотева
Майката и братът на убития в катастрофата Велислав.Снимка:Елена Фотева

Тийнейджърът хванат за пореден път без книжка и с наркотици

Осъденият условно за убийство на пътя Златомир Велчев от Айтос отново бе хванат в издънка. Този път 18-годишният младеж е спипан да кара мотор без книжка и дрогиран.

Златомир е спрян от полицейски патрул около 8 ч. сутринта на 15 юли, на ул."Славянска" в Айтос. Освен, че карал без документ, отнет заради предишно нарушение, Златомир бил надрусан. Специализиран дрегер отчел наличие на амфетамин и метаамфетамин в кръвта му, а при личен обиск у момчето е открита малка доза пико. 18-годишният Велчев е задържан, образувано е бързо производство.

През март, т.г. той се размина с условна присъда за убийството на абитуриента от Бургас Велислав Вълков. Момчето загина в зверска катастрофа, станала на 31 декември, 2015 г. Златомир призна изцяло вината си и делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие.

Тъй като по време на катастрофата Златомир, който бил зад волана на пежо, в което се возила жертвата, бил на 15 г. и 9 месеца, законът бе твърде снизходителен. В такива случаи се предвижда наказание до 5 г., а след прилагане на разпоредбите на съкратеното съдебно следствие при признаване на вина, наказанието се редуцира с една трета. Така Велчев получи едва 18 месеца условно с 3 г. изпитателен срок.

Възмутена от ниската присъда, майката на убитото момче Димитринка Вълкова обжалва присъдата, делото все още не е приключило.

Катастрофата, отнела живота на 18-годишния Велислав, става 4 минути преди настъпването на 2016 г., по пътя между Айтос и Бургас. В колата пътували четирима младежи на възраст от 15 до 19 т., които празнували заедно. Те първо купонясвали в Бургас, но после решили да прескочат до Айтос.На 200 метра след разклона за Българово автомобилът "Пежо 106" излиза от пътя и се блъска два пъти в мантинелите. 18-годишният Велислав изхвърча през задното стъкло и пада в канавка, издъхвайки на място. В първите дни след катастрофата оцелелите опитват да прехвърлят вината на загиналия, но експертизи доказват, че зад волана е бил 15-годишният Златомир. Освен без книжка той е карал пиян. Дрегер е отчел 0,84 промила в кръвта му, а скоростта, с която се движел автомобила, била 125 км./ч.

Дни преди процеса Златомир бе хванат отново да шофира без книжка, а в дома му в Айтос полицаите откриха значително количество синтетични наркотици, припомнят запознати.

Катастрофа със загинал в Кресненското дефиле затвори пътя за Гърция (Обновена, видео)

Двама загинаха при катастрофа на пътя Варна - Бургас преди курорта "Камчия" (Обновена)

Златомир Велчев. Снимка:фейсбук
Златомир Велчев. Снимка:фейсбук