Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Пазарджик прекрати досъдебното производство за смъртта на 3-годишното момченце, което беше убито от питбул в село Мокрище, съобщи говорителят на държавното обвинение Пламен Пантов.

Трагедията се разигра в двора на къща, след като малкият Тошко е бил оставен без надзор и отишъл сам при кучето. Производството е прекратено, т.к. в хода на разследването не са били открити и събрани доказателства за умишлено престъпление. Според заключението на разследващия екип става дума за трагичен инцидент. Снети са и всички обвинения срещу 35-годишния Димитър Михайлов, собственик на кучето -убиец и чичо на починалото дете.

След трагичният инцидент Михайлов беше привлечен като обвиняем с мотив, че не е положил достатъчно грижи за кучето, оставил го е без надзор, което е довело до смъртта на детето. Последвалите в хода на разследването експертизи и свидетелски показания обаче доказаха, че чичото не може да носи вина за трагичния инцидент.

Преди няколко месеца питбулът -убиец бе предаден на частна природозащитна организация, където се намира и в момента. Оторизирани органи трябва да решат съдбата на кучето, след като прокуратурата прекрати разследването.