Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради резки климатични промени високонапредналата цивилизация мистериозно изчезнала

Представяте ли си, че мистериозните фигури на Великденските острови може да са трагично доказателство за извънземен апокалипсис? Тази теория развива астрофизикът Адам Франк от Университета в Рочестър. Той е и автор на книгата "Светлината на звездите: извънземните светове и съдбата на Земята".

Теорията му е, че резките климатични промени едва ли не са причина за загиването на няколко древни цивилизации, някои от които с извънземен произход.

Според него с фигурите на Великденските острови може да се изгради математически модел, който показва как едно високоразвито технологично общество може да изчезне.

Върху изображенията са откривани неизвестни до момента йероглифи. Именно затова професорът предупреждава, че трябва да се замислим каква е връзката между климата и бъдещата съдба на човечеството.

Проследявайки космическата история и климата на планетата професорът прави извода, че ние едва ли сме първата цивилизация. Теорията на Адам Франк е, че екзообществата (извънземните) също може да са допринесли за влошаването на биосферата, което съчетано с определени промени е довело до изчезването им. Затова той смята, че човечеството още отсега трябва да се замисли как да овладее климатичните промени и обезлесяването, за да не последва трагичния край на предшествениците си.

Още повече, че много футуролози са убедени, че паралелно с постигането на чудеса в технологиите, цивилизациите с бързи стъпки се приближават към своя апогей и накрая загиват като вид.