Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката на Ваньо Алексиев н новото му "Бугати Широн" взриви социалните мрежи.  СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Снимката на Ваньо Алексиев н новото му "Бугати Широн" взриви социалните мрежи. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ

Баща му бил консул в посолството в Уругвай, когато той се родил

“Машина”, коментират приятелите му, когато демонстрира плочките си в инстаграм

Жена му е влогър и показва как да се гримираме като кукла Барби, как се къпят шестте им кученца и как почива на Малдивите, докато чете “Интервюта с Путин”

Произходът на бизнесмена Ваньо Алексиев, който през 2018 г. се похвали, че си е купил лимитирано "Бугати Широн" за 5 млн. лв., е от пловдивското село Караджово.

Оттам е родът на собственика на транспортната фирма "Биомет", макар че той самият е роден през 1963 г. в Монтевидео, Уругвай, където баща му е бил на работа в посолството. Мъжът бил консул в мисията.

Преди да заминат, майка му била в администрацията на Кирковския народен съвет в София, което е нещо като столична районна община.

През 1973 г. семейството е преместено в Сантяго, Чили,

когато на власт е социалистът Салвадор Алиенде. Малко след това там е извършен преврат, в който на власт идва военната хунта, и България къса дипломатическите си отношения с южноамериканската страна. Така бащата на Ваньо Алексиев заедно със семейството си е върнат обратно в София.

Самият собственик на новия звяр на "Бугати", който вдига 400 км в час, бил изключително скромен и дипломатичен човек, разказаха пред "168 часа" негови познати. Преди въобще не парадирал с богатството си, не участвал в никакви протести на автомобилните превозвачи. Не бил агресивен. Интересувал се единствено от бизнеса си, който

стартирал още

през 1991 г.,

след като завършил Техническия университет.

Фирмата му притежава 200 автобуси и камиони, а за него работят 650 души, от които 400 са шофьори. Офисите на "Биомет" са из цяла България, а така също в София, Париж, Барселона и Лондон.

Освен с транспорт Ваньо Алексиев

се занимава и със соларни паркове.

Има три - в Угърчин, Пчеларово и Севлиево.

От известно време бизнесменът се е променил и постоянно спортува във фитнеса, язди кон и показва плочките на корема си в профила си в инстаграм. А на автопарка му

Ваньо Алексиев обича да показва колите си.
Ваньо Алексиев обича да показва колите си.
може да завидят дори братя Диневи, които са известни със своите 50 мощни и скъпи автомобила, между които спортният червен "Хенеси веном Джи Ти". Бизнесмените от Свети Влас също имат бугати като Ваньо Алексиев, но от по-стария модел “Вейрон”.

Ултраскъпото возило на собственика на "Биомет" е

произведено само в 500 бройки, една от които е в ръцете на Кристиано Роналдо.

Мощността на двигателя на автомобила по каталог е 1500 конски сили. Вдигна до 420 км/ч, което може да бъде проблем за Ваньо Алексиев, тъй като ограничението по магистралите в България е до 140 км в час. Ускорението от място до 100 км/ч става за 2,5 секунди.

Бизнесменът често пуска видеа в инстаграм, в които се вижда единствено как шофира и се чува музиката, която си е пуснал в някоя от скъпите си коли.

В едно от тях той забавя темпото, за да се види, че отива във фитнеса.

Там Ваньо Алексиев също позира по впита в тялото черна тениска, къси панталони и предпазни ръкавици. Под поста му негов приятел е коментирал: "Машина". На много от снимките собственикът на най-скъпото бугати показва мускулите на корема си и се вижда как си прави селфи с телефона си, от който виси калъф. "За какво ти е тоз кълаф ве пич", пише амелиами33.

Собственикът на "Биомет" не пропуска да качи и

снимка на едно

от любимите си кученца с коментар: “Шушана”.

"Шушанка", добавя половинката му Цвети Василева. "Чалгари", дразни ги Лъчезар Манчев. "Лъчезар Манчев, не знам за какво говориш, това е името на кучето", отговаря Цвети.

Половинката му Цвети Василева не пропусна да качи снимка на шофьорското място на луксозното бугати с бежов салон.
Половинката му Цвети Василева не пропусна да качи снимка на шофьорското място на луксозното бугати с бежов салон.

На една от снимките от 2017 г. бизнесменът е застанал на фона на бяло Bentley Bentayga. "Ей, позьорче", му казва половинката. Останалите му почитатели пускат само емотиконки.

Алексиев не е пропуснал да се похвали и с червеното си ламборгини, пред което стои, облечен в дънки и дънково яке. "Евала бе, Алексиев! Най-накрая един истински гъзар. 6+", пише приятелят му Васил Василев.

И това е само една от множеството луксозни коли на транспортния бос. В колекцията си той има и черно "Ламборгини Авентадор" на стойност почти 1 милион лв., както и два ролс-ройса. Без значение с коя от колите се придвижва, Алексиев задължително е

ескортиран от

черно БМВ Х5,

в което са неговите петима охранители.

Може би за да се радва на високи скорости по пистите на Формула 1, бизнесменът често пътува до Монако и Монте Карло, за което половинката му Цвети Василева лично се похвали в инстаграм и в собствения си канал в ютюб.

“Ето стаята ни

в Монте Карло”,

пише тя и пуска видео, в което се сменят анимирани емоникончета, докато тя показва просторното помещение с многобройни огледала и шкафчета като будоар на придворна дама, изчистената в синьо баня и терасата, изпъстрена със зеленина. И накрая, разбира се, клипът завършва със селфи на атрактивната половинка на Ваньо Василев пред гардероба.

В следващото видео се вижда как Цвети обикаля около паркираното им в Монако червено ламборгини, чиято врата се разперва нагоре като крило. Оттам излиза пиколото на хотела и отваря другата врата на красавицата.

Тя е облечена в ефирна дълга бяла рокля на червени цветя, по-къса отпред и по-дълга отзад, и обувки на платформи. Косата й е вързана, носи и модерни очила с големи стъкла и плътни бели рамки. Малко след това на шофьорското място се качва Ваньо Алексиев и двамата потеглят с бясна скорост към Cafe de Paris в Монте Карло. Разстоянието е само 2,34 км.

В канала на Цвети Василева може да се гледат и други любопитни клипчета. Като например 15-минутна сесия със съвети на професионален стилист как да се гримираме като кукла Барби. Русокосата дама

позира първоначално в естествен вид

и специалистът постепенно нанася пласт след пласт различни сенки, фон дьо тен, очна линия, спирала, червило и заглажда тена й. В това време The DOGmoter прави муцки, присвива устни и се любува на себе си, докато снима с телефона цялата процедура.

Разбира се, повечето от клиповете в канала на красавицата са посветени на нейните домашни любимци. Тя е отделила 8,49 минути на къпането на кученцата си - как ги сапунисва и ги облива с вода от ръчния душ, докато демонстрира перфектния си маникюр в бадемова форма.

Показалецът и безименният пръст са лакирани в сребристо, а останалите пръсти - в яркочервено. После жената на Ваньо Алексиев изсушава кученцата с хавлиена кърпа.

Други 5 минути тя е посветила на това как домашните й любимци я будят и й се налага да стане от леглото, за да им даде закуска. Едва ли някой ще се изненада, че гримиращата се като кукла Барби бизнес дама ги храни в розови панички.

Освен с кученцата си тя изключително много се гордее с новата покупка на половинката си. Дотолкова, че пусна своя снимка в инстаграм как тества бугатито. "Най-запомнящите се 2,4 секунди в живота ми", написа тя.

"168 часа" се свърза с Цвети Василева, за да разбере какво е усещането да седиш зад волана на ултралуксозния звяр за 5 милиона с бежов салон, но тя любезно отказа подробности.

"Няма да коментирам

нищо пред никого,

каквото и да ме питате", обясни с мил глас Цвети, която се радва на повече почитатели в социалните мрежи, отколкото половинката й.

Русокосата дама е завършила бизнес администрация и е започнала работа във фирмата му през 2011 г. в отдела за логистика и транспорт на горива за ОMV. Малко по-късно поема ръководството на автобусните превози.

Сега обаче се е заела с други дейности. Тя отделя доста време, за да поддържа личния си канал в ютюб, и винаги призовава привържениците си да коментират видеата. В едно от тях Цвети откликва на молбата им да им разкаже с какво се занимава, когато не се грижи за кучетата си.

И така феновете й разбират как е прекарала на Малдивите миналата година. Клипът започва със закуската и прекрасната гледка към дългата пясъчна ивица и прозрачното море, която се наблюдава от ресторанта. После русокоската ни превежда през гъсти тропически гори, които нарича най-красивия рай на земята.

И зрителят очаква да види най-прекрасния плаж, на който тя ще се наслади, но вместо това хубавицата ни показва какви книги си е взела за Малдивите. В София била твърде заета и нямала време. Спряла се е на практическите съвети на Ричард Брансън, "Интервюта с Путин" и четиво как да си увеличим продажбите.

Цвети Василева притежава собствен сайт, който

продава дрешки

за кучета,

а в ютюб се афишира като The DOG mother. Може би защото семейството има шест миниатюрни домашни любимеца, които са като манекени на дрешките и панделките, които предлага Цвети Василева.

На някои от видеата тя показва как глези кучетата си в разкошното им имение край Рибарица. Ваньо Алексиев също не се сдържа да постне снимка на живописния имот в подножието на Стара планина, който разполага със собствена конюшня.

"Чудих се много кой я е купил тази къща, като я свалиха Unique Estates от продажба. Ако си ти, поздравления, това е уникално нещо", пише брокер от конкурентна агенция. Транспортният бос нищо не отговаря. Палатът се продаваше през 2013 г. за 950 хиляди евро. Общата площ е 568 кв. м.

Четете още:

Бугати Широн

Над 1 млрд. лева държат българи в швейцарски банки

Двойката на светски купон
Двойката на светски купон
Двойката се снима до сребристо бугати през 2017 г.
Двойката се снима до сребристо бугати през 2017 г.
Влогърката, заобиколена от домашните си любимци в двора на къщата, в която живее със собственика на "Бугати Широн".
Влогърката, заобиколена от домашните си любимци в двора на къщата, в която живее със собственика на "Бугати Широн".
Ваньо Алексиев показва плочки пред басейна в имението си.
Ваньо Алексиев показва плочки пред басейна в имението си.