Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Овчаров Снимка: Архив
Румен Овчаров Снимка: Архив

Ще има предсрочни избори, но няма да са толкова скоро, колкото си въобразяват някои политици – особено тези, които са извън парламента. Критерий кога ще стане това ще са местните избори догодина.

Това прогнозира пред Би Ти Ви Румен Овчаров. Той бе поканен да коментира неуспешния вот на недоверие към правитеството, който БСП поиска заради „провал в системата за сигурност”.

Ако някой е очаквал, че кабинетът ще падне, е добре да прочете малко. В България правителство не си е отивало след вот на недоверие, обясни той. Овчаров отказа да каже дали е имало смисъл от вота, най-малкото защото не участва в оперативното ръководство на БСП. Както каза лидерът Корнелия Нинова, аз не съм част от екипа й, уточни бившият зам.-шеф на партията.

Жельо Бойчев не е напуснал ръководството на БСП заради вота и не съм аз човекът, който го е подтикнал, за да покажа, че няма да търпим повече лидерката, както пишат някои, обясни Овчаров. И продължи: Жельо Бойчев е с 20 г. по-млад от мен, но в политиката е преди мен. Съвсем нормално е „на попрището жизнено в средата” да направиш промени. Решението на Бойчев е взето отдавна.

Не участвам в никакви интриги и революции по свалянето на Корнелия Нинова, кълне се социалистът. Много точна оценка съм направил, каза още той, след като Жени Марчева му напомни, че преди половин година е казал: Корнелия е нужна, но го кара през просото.

Овчаров е убеден, че Нинова все още може да напави успешни промени за партията.

БСП може да спечели избори само ако обедини всички, които искат да променят модела на управление на държавата. Да обедини партията, левицата,обществени структури, обясни социалистът.

Той обаче губел надежда, като види пламналите погледи на някои около нея, които смятали, че са „ пътят, истината и животът” и само те трява да говорят.