Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заловени са двама телефонни измамници, подлъгали 11-годишно момиче от Плевен да хвърли от терасата семейните спестявания и златни накити преди 5 месеца. При разпита двамата 41-годишни мъже от Варна са признали измамата.

На 24 януари непознат, който се представи за лекар по телефона, казал на детето, че майка му е катастрофирала и за да я спасят, се налага спешна операция. За да помогне на родната си майка той накарал дъщеря й да пусне от терасата на жилището 3000 лева, 620 евро и златни бижута - 3 пръстена и гривна. Сигналът, че 11-годишната е жертва на измама, е получен в полицията същия ден от 49-годишна жена.

Междувременно е задържан и телефонен измамник, измъкнал 7000 лева и 3000 евро от 83-годишен плевенчанин. 44-годишният мъж от Търговищко село е признал измамата. На 17 април т. г. той се представил за полицай и след многократни обаждания по мобилния и стационарния телефон, продължили почти 3 часа, накарал дядото да хвърли парите от терасата уж за провеждане на операция по залавянето на измамници.