Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кичка Бодурова  СНИМКА: фейсбук/Kichka Bodurova
Кичка Бодурова СНИМКА: фейсбук/Kichka Bodurova

Кичка Бодурова се отказва от званието "Почетен гражданин на Бургас". Причината била, че нейна песен не е одобрена за участие в конкурса "Бургас и морето" на 18 юли и не е поканена за участие в рецитала в памет на Точно Русев.

Кичка Бодурова е родена в Бургас и се почуствала обидена, че не е оценена в родния си град.

"Той, Великия /бел. ред. Тончо Русев/, ме покани да участвам в неговия юбилеен концерт и присъстваше на всички мои концерти в Националния дворец на културата. Но сега не съм поканена. Приемам всичко това като лично отношение към мен, което се допуска от организаторите. И реших, че не заслужавам званието "Почетен гражданин на Бургас", пък и не ми е нужно, след като съм игнорирана години наред от този единствен форум на песента. За мен, за разлика от други, които са в журита, този фестивал Не Е най-върховната точка в кариерата ми. Затова официално се отказвам от званието, което най-високо съм ценяла, над всичко. На мен ми стига любовта на хората! Тези, които не ме приемат и уважават, никога няма да наранят любовта ми към моя роден град и България! И все пак ме боли, много ме боли... защото става дума за Бургас", казва Кичка Бодурова във фейсбук.

Кичак Борудора стана почетен гражданин на Бургас през 2013 г. и в ефир тогава обяви, че това е "най-голямата й награда в живота.

В подборната комисия, която отся 12-те финалисти от 46 предложения за участие в "Бургас и морето", влязоха Силвия Кацарава, Развигор Попов, Стефан Диомов, Мими Иванова, Тони Димитрова, Веселин Пренеров, Руслан Карагьозов, Петър Алексиев, Димитър Маджаров и Светослав Михайлов.

"Нищо лично към Кичка. Има си жури, така е преценило. Не може от 50 песни да има 50 финалисти", бе лаконичният коментар на композитора Стефан Диомов.

"Няма никакво субективно отношение към нея. Просто конкуренцията беше жестока. В добрия смисъл на думата сме се карали коя песен да влезе. По регламент оценяваме песента без да знаем името на изпълнителя. Нейният глас ще го познаем, но по тази логика трябваше да влязат и Маргарита Хранова, Коцето Калки и други известни изпълнители, които също отпаднаха от конкурса. А за рецитала в памет на Точно Русев са поканени само изпълнители, за които е писал песни", обясни Веселин Пренеров от подборната комисия.

Тони Димитрова отказа коментар.