Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кариерата му тръгва нагоре след голо интервю в култово списание.

Да, Роналдо е велик! Да, Меси е извънземен! Само че тези двамата вече са твърде излъскани, твърде бляскави и сякаш започват да дотягат на истинските футболни фенове. Всеки знае каква мъка е, когато на португалеца не му върви на терена - жестикулира, плаче, лази, ако го докоснат леко по тялото.

Аржентинският гений също не е никак приятна гледка, когато облече националната фланелка. Припомнете си мощните освирквания, които го преследваха по стадионите в собствената му родина.

Виж, Серхио Рамос е друга работа. Той е точно това, от което се нуждае световното първенство по футбол в Русия. Серхио е многоликият гладиатор на терена. Може да подаде ръка на повален съперник, а в следващия миг да използва някои от фирмените си мръснишки номера, за да извади от строя опасен противник.

Рамос винаги се бори до последната секунда на мача, че и след това. Притежава изключителна физика и ненадминат талант. А в душата му сякаш работи ядрен реактор, произвеждащ емоция след емоция. Истинско удоволствие е да го гледаш как мачка нападателите на вражеския тим, как се извисява за поредния си ювелирен гол с глава и как руши психиката на съдията след всяка спорна ситуация.

Рамос няма златни топки в колекцията си, защото през последните години те отиват в тези на прехвалените Меси и Роналдо. Но успехите му са доста по-качествени от тези на двете суперзвезди. Русолявият здравеняк е капитан на "Реал" (Мадрид) и на испанския национален отбор, печелил е с тях всичко, което може да бъде спечелено. За титлите му в Шампионската лига се изговори достатъчно през последните седмици, но да припомним, че има и две европейски, и една световна титла.

Сега Серхио Рамос уверено се е запътил към нови рекорди, ако неговата Испания се пребори за световната титла. Интересното е, че железният защитник отива в Русия с имиджа на ненадминат гадняр, който едва ли не е опропастил живота на двама играчи по време на финала в Шампионската лига. Противниците му се кълнат, че той нарочно е извадил от строя вратаря на "Ливърпул" Лорис Кариус и звездата на "мърсисайдци" Мохамед Салах. Над 300 хил. в интернет се подписаха под петиция, призоваваща Рамос да бъде изваден от футбола за неопределен срок от време. Капитанът на Кралския клуб беше принуден да смени и телефонния си номер заради десетки заплашителни обаждания и есемеси.

Всичко това въобще не разстрои калената му психика. Напротив, Рамос се присмя на критиците си и индиректно се усъмни в мъжеството на момчетата, които го обвиняват за собствените си провали. Съотборниците му в националния не се изненадаха от реакцията му. Рамос никога не се е и опитвал да бяга от битки и никога не се е оправдавал и за гаднярските си изцепки.

Спомняте ли си поведението му в миналогодишния финал на Шампионската лига? Рамос първо влезе зверски в краката на Хуан Куадрадо, а след това се престори, че е бил ударен от противника си, и така му изкара червен картон. И тогава се вдигна голяма олелия, и тогава го обявиха за най-омразния футболист в Европа, но и тогава той не трепна пред вражеските атаки.

"Никога не съм се опитвал да се харесам на околните. За мен най-важни са интересите на отбора, чиито цветове защитавам. Ако съм направил грешка, след това се извинявам. Но това се случва много рядко. Действам твърдо и не се сърдя, когато получа същото отношение. Футболът не е спорт за момчета със слаба психика", заяви преди време в интервю за испански ежедневник Серхио Рамос.

Любопитното при него е, че кариерата му тръгва към върха, след като се появява чисто гол на корицата на списание. Случката е от 2004 г., когато младият Серхио се подвизава в "Севиля". Редактор на култовото списание "Интервю" го кани за рубриката, в която популярни личности свалят дрехите си и говорят откровено по всички въпроси.

Шефовете на изданието се чудят откъде накъде ще дават трибуна на 18-годишния напълно непознат младок, но техният сътрудник Хосе Мигел Муньос ги убеждава, че това е бъдещата звезда на испанския футбол. Думите му се оказват пророчески.

Малко след голото интервю Рамос получава повиквателна за националния отбор, а година по-късно е пожелан и от "Реал" (Мадрид).