Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Аз убих Пелов. Отдъхнах си. Запали една свещ за мое здраве."

Това били първите думи на Марио Панчев-Дебелия към мъжа, който го намерил на 5 юни проснат на земята малко зад музея на Ботевград. Там с беглеца от правосъдието Владимир Пелов си разменили по няколко куршума. На място тогава почина издирваният с червена бюлетина Пелов, а Панчев бе прострелян два пъти в корема. Четири дни по-късно той издъхна в "Пирогов".

В деня на разстрела обаче Дебелия бил в съзнание и успял да каже на човека, който го намерил, а също и на разследващите кого е убил. Познат на Панчев бил наблизо, тъй като двамата имали среща. В един момент чул изстрелите и се приближил. Заварил Дебелия да лежи на земята, прострелян в корема. Думите на Панчев били: "Викай бързо линейка."

От няколко месеца Марио, който в миналото бил един от близките приятели на Пелов, обяснявал, че се чувства застрашен. Параноята го обхванала от трети април, когато Владимир избяга от Софийския затвор заедно с друг осъден за убийство - Радослав Колев. Марио бил убеден, че след бягството Пелов ще дойде първо при него заради показанията, които дал. Според тях Владимир бил убиеца на двамата братя Марко и Цветан, застреляни в центъра на Ботевград на 25 март 2016 г.

Враждата между двамата започнала преди много години, след като развалили приятелството помежду си. Според запознат показанията и финансови неуредици били причините за престрелката между тях. От месец насам в ромската махала на Ботевград се носели слухове, че Пелов се е завърнал. Пределно наясно с това, Дебелия решил да се подготви за срещата. Затова, след като Владимир бяга от затвора, всеки ден Марио носел със себе си незаконния си пистолет. Държал го от дясната страна в колана си, за да може бързо да го извади.

"Минути преди стрелбата Дебелия излиза от дома си и отива да се срещне със свой приятел, с когото се е уговорил - разказва запознат. - Срещата е на около 20 метра от мястото, където Пелов го прострелва. Преди това Марио си е бил вкъщи. Домът му е на около 10 минути от мястото, на което са се стреляли. С бърза крачка може да стигне и за 5 минути."

В засада от храстите малко зад музея на града го е чакал Пелов. В себе си той имал два пистолета. С един куршум успял да прониже Панчев в корема, но не смъртоносно. Според запознати това било с умисъл. В този момент Дебелия се свлякъл на земята и притеснен, започнал да опитва да се изправи, но не успял. Владимир тръгнал към него.

"Искал е да му каже със сигурност нещо - твърди запознат. - Най-вероятно, че това е отмъщение за вкарването му в затвора. Предполагам, че чак след това Пелов е щял смъртоносно да го застреля в главата и да избяга. Фактът, че е бил с планински обувки, може да означава, че е възнамерявал да тръгне към гората, която много добре познава. Може би щеше да се скрие там, докато всичко отшуми и полицията се изтегли от града."

Какво може да се е случило с другия беглец от правосъдието Радослав Колев четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Арестуваха собственик на голяма млечна фирма, укрил 900 хил. лева ДДС за 4 месеца. За последните 2 години и половина имал оборот от 50 млн. лева.

Майката на загиналата Вивиан: Губих я 3 пъти, дано никоя друга майка да не преживее това. 7-годишното момиче било ударено от друго дете на пързалката