Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марио Панчев-Дебелия никога не е лежал в затвора, въпреки че е бил регистриран за кражби, грабежи, рекет, сводничество в Ботевград. Отървавал се е от лапите на полиция и прокуратура и не се е изправял пред съд.

Това обстоятелство подкрепя твърдението на бившия вътрешен министър Румен Петков, че Панчев бил агент на МВР.

Изказването на Петков озадачи бивши и настоящи полицаи. МВР няма практика да издава информатори, особено ако са регистрирани, а и всеки може да помага на полицията без регистрация. Ако някой от МВР обяви кой им пее, грубо ще погази закона и правилата.

Панчев издъхна на 9 юни т.г. от раните си, след като дни преди това в центъра на Ботевград се стреляха с беглеца от затвора Владимир Пелов. Най-опасният престъпник издъхна на място след 4 куршума.

През 2016 г. Марио Панчев е един от първите привикани в полицията за убийството на двамата братя Цветан и Марко Петрови, цигани от Ботевград. Дни по-късно арестуван и обвинен е Пелов, който по време на екзекуциите е под домашен арест.

Друг случай, за който може да се твърди, че Панчев има вземане-даване с полицията, е, когато с показанията си уличава сина на Пелов Владимир за убийството на безследно изчезналия Деян Вутов. Ботевградчани са убедени, че Пелов-младши има пръст в изчезването на Вутов.

Контролът на полицията в Ботевград върху Панчев бил слаб. На 20 април т.г. той бил хванат с незаконно оръжие при проверка на магистрала “Хемус” близо до Ботевград. Полицаи претърсили колата му и открили пистолет със заличен сериен номер. Дебелия нямал разрешително за оръжие.

Той обаче пращал хора да следят близки на Пелов, ако случайно те тръгнат да се срещат с избягалия затворник.

Марио Панчев не е издал на полицията Пелов за убийството на сарафа Ганчо Караиванов през 1997 г. в Пловдив, каквато информация се появи, каза тогавашният шеф на магистралната полиция в Стара Загора Дамян Дамянов. Той е един от полицаите, разкрили тежкото престъпление.

Валутният касиер на чейнджбюро “Еми” бе разстрелян във входа на жилището си в кв. “Тракия”.

Пелов заедно с Лазар Марков от Стара Загора ударил няколко пъти по главата Ганчо с метална тръба, увита във вестник. Марков пък го прострелял с 3 куршума в гърдите и главата с незаконния си “Макаров”. После 2-мата задигнали куфарчето на сарафа с 1000 германски марки, 1500 долара, 5500 австрийски шилинга и 700 хил. лв.

Магистрати разказаха, че Панчев е бил разпитан по това дело, но дал показания в полза на Пелов. Потвърдил алибито му.

По време на делото в Пловдивския окръжен съд Пелов бил в затвора и не се срещал с никого от близките си. Не искал да го посещават. Пишел им само лаконични писма. Питал жена си Силвия как растат децата, които по онова време били невръстни.

Полиция и жандармерия на погребението на Пелов

30 полицаи и 4 коли на жандармерията охраняваха вчера погребението на Владимир Пелов, който бе убит от Марио Панчев в нощта срещу 6 юни, разказаха земляци на покойника. Той бил положен в гробището на ботевградското с. Гурково. Оттам е една от бабите му по бащина линия, както и една от бабите на жена му Силвия.

На поклонението били Силвия, която се прибрала от Малта, родителите му Пело и Тотка, синът му Владимир, бизнесменът Тихомир Миков-Перуката, както и приятелите на Владимир-младши - братята Тодор и Борис Ерменкови. Те бяха арестувани преди дни по подозрение, че са помагали на Пелов да се укрие. След 24 часа в полицията обаче бяха освободени без обвинения.

Покойникът не е бил опят от свещеник и бил положен в гроба в затворен ковчег. Причината е, че Панчев го прострелял в лицето и то било обезобразено. До охрана на погребението от полицията се стигнало, след като циганите в Ботевград се заканиха, че ще запалят ковчега, ако близките на Пелов опитат да го погребат в Ботевград.

Марио Панчев пък ще бъде погребан днес. Поклонението е от 11 часа в черквата “Св. Вознесение Господне” (старата църква), която приживе той често посещавал. Погребението е от 13,30 часа в гробищния парк на Ботевград.

Четете още:

Двама загинали при падане на хеликоптер на летище Пловдив. Машината е военна, от 24-та авиобаза в Крумово (Видео)

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков подаде оставка заради децата с увреждания, премиерът Борисов я прие