Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Големият шампион пропилява огромна част от богатството си, но пак е останало достатъчно, за да скара дъщерите му от три различни жени.

1988 година е една от най-щастливите в живота на Наим Сюлейманоглу. Роденият в село Птичар щангист е на върха на славата си, хората го боготворят, целият свят е в краката му.

Същата година се провеждат олимпийските игри в Сеул, където Сюлейманоглу за пореден път разбива конкуренцията. Световноизвестният тежкоатлет е като магнит за феновете и по-специално за женското присъствие на игрите.

Та коя красавица би устояла на толкова успешен спортист, който обезоръжава с по детски наивна усмивка. Наим е всичко друго, но не и наивно момче. Той лесно завладява чувствата на японска журналистка, която отразява игрите. Впоследствие ще им се роди дете, което няма да има нито един съзнателен спомен от баща си. Сега Наим ще трябва да бъде изваден от гроба, за да разреши спора между четири полусестри, които имат претенции към наследството на покойния си баща. Голямата мистерия е какво точно е оставил Сюлейманоглу на своите наследници. Някои твърдят, че той тотално е фалирал. Други са убедени, че все пак е запазил част от хилядите жълтици, които получава като бонус от държавата за невероятните си успехи.

Но нека се върнем към онази 1988 г. и олимпиадата в Южна Корея. Щангистът, който бяга от България през 1986 г., постига нещо невероятно в категория до 60 кг. Джобният Херкулес подобрява 6 световни и 9 олимпийски рекорда, събирайки очите дори на собствените си треньори. Наим е толкова безапелационен в битката за златото, че има достатъчно време и да се огледа за някакви забавления, докато безпроблемно мачка конкуренцията. Така малко на шега и закачка в живота му нахлува с гръм и трясък изящна японка, която иска на всяка цена да вземе интервю от големия шампион.

Двамата моментално изоставят работните отношения и се впускат в любовна авантюра. Страстта им е толкова силна, че щангистът лесно успява да убеди любимата си да зареже живота си в Япония и да го последва в Турция. Когато си влюбен, морето е до колене. Или поне така смята Киото Мори, когато излиза от летището в Анкара. Поне в началото тя наистина се чувства като богиня. Турците са готови да обикнат веднага жената до своя национален герой и да направят живота й песен. За нея веднага се намира преподавателско място в местния университет. Търпеливи учители започват да й преподават тънкостите на турския език и тя бързо го усвоява. Роднините на Сюлейманоглу също са с отворени обятия, когато виждат японката за първи път.

Не се минава много и щастливата Киото Мори съобщава на своя любим, че ще става баща. Никой не знае как точно е приел новината Наим Сюлейманоглу. Турските медии са разделени по въпроса. Според едни щангистът се е зарадвал на новината и помагал с каквото може на своята приятелка, като дори присъствал на раждането на дъщеря си. Други медии лансират версията, че положителният тест за бременност изплашил Наим, който въобще не бил готов да влезе в ролята на примерен съпруг и баща.

Напротив, популярният спортист искрено вярвал, че точно това са годините, в които трябва да си поживее. Раждането на дъщеря му сякаш още повече засилило амбициите му да бъде царят на купона. Той обикалял заведенията, срещал се с много приятели, бил заобиколен от красиви жени. До майката на детето му постоянно достигали достоверни и силно украсени истории за изцепките на Наим.

С 10 години по-възрастната японка не можела да приеме ролята на втора, трета или десета цигулка, а световният и олимпийски шампион не пожелал да промени ежедневието си. Един ден Киото Мори грабнала дъщеричката си и хванала първия удобен самолет за Токио. И тук историята мълчи по въпроса дали Наим е опитал да осуети по някакъв начин заминаването на майка и дъщеря. Те излизат от живота му, а Наим създава още три момичета. Две от тях са от българска изселничка, а третата е от друга майка.

През това време дъщеря му Наоми Секай израства като красива млада дама и също като баща си се насочва към спорта. Майка й прави още един опит да се свърже с Наим Сюлейманоглу и отива да го търси в дома му. Него го няма, а жената, с която живее, къса оставената от Киото Мори бележка. Това е последният опит на японката да се свърже с бащата на детето си. Тя се връща в родината си и загърбва миналото.

В Турция днес твърдят, че Наим Сюлейманоглу разбира за посещението на своята бивша любима и на свой ред прави всичко по силите си, за да се свърже с нея. Тя обаче е приключила с този период от живота си. И това положение ще се запази до миналата година, когато Наим Сюлейманоглу започна битка за живота си.

Той първо получи остра чернодробна недостатъчност и преживя трансплантация на черен дроб. Впоследствие получи мозъчен удар, а вторият инсулт се оказа фатален за него.

Малко преди да почине, Джобния Херкулес поиска от близките си да направят всичко възможно да се свържат с дъщеря му и да я помолят да отиде и да го види в болницата. Срещата им така и не се състоя, въпреки че братът на Наим и турски журналист успяха да издирят Наоми Секай. Тя също откликва на молбата им да се завърне в страната, в която се е родила, и да се види с баща си.

Той обаче издъхва преди нейното пристигане в болницата. Смъртта на олимпийския и световен шампион не слага край на тежката семейна история, която се заплита и заради направените от него житейски грешки.

Дъщеря му Наоми не е готова да последва примера на майка си и да се завърне в Япония, загърбвайки случилото се. Тя настоява да бъде официално призната за дъщеря на един от най-великите спортисти за всички времена. Преди да си отиде от този свят, самият Сюлейманоглу настоява Наоми Секай да бъде включена в списъка с негови наследници.

Интересното е, че турската страна посреща изключително радушно дъщерята на шампиона. Властите в Анкара са готови да й осигурят турски паспорт по бързата процедура и да й предоставят адвокат, който да защитава интересите й. 27-годишното момиче до този момент не е пожелало да говори публично и да обясни какви са й мотивите да се бори за документ, който признава официално кръвната й връзка с Наим Сюлейманоглу.

Най-логичното обяснение е желанието на младата Наоми да получи част от наследството на баща си. През годините великият щангист печели страшно много, но и пропилява всичко с лека ръка. Още докато е жив шампионът, в Турция се говори, че е

изправен

пред фалит

Самият той не коментираше слуховете и постоянно повтаряше, че се чувства страхотно и живее прекрасен живот.

В най-силните си години Наим Сюлейманоглу печели световни и олимпийски титли, а държавата буквално го позлатява за успехите. Според различни информации той получава над 20 000 жълтици като бонуси за спечелените трофеи и подобрените рекорди. Отделно от това получава няколко луксозни апартамента в Анкара, край Босфора и в престижен истанбулски квартал. Когато се оттегля от спорта, Наим започва да харчи ударно.

Стопяват се жълтиците, част от апартаментите са продадени. Само най-близките хора на покойния шампион знаят какво точно му е останало. Ако Наоми Секай официално бъде призната за негова дъщеря, тя също ще бъде запозната с наследството, което е оставил. Японката направи и необходимите постъпки това да се случи. Тя поиска великият шампион да бъде ексхумиран и от трупа му да бъдат взети зъби и костен мозък, за да се направят тестове за бащинство. Процедурата стресира и възмути феновете на големия спортист, но съдът е категоричен- тялото му ще бъде извадено от гроба на 4 юли в 10 часа сутринта.