Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребитият зам.-кмет на Ловеч  СНИМКА: Нова телевизия
Пребитият зам.-кмет на Ловеч СНИМКА: Нова телевизия

Зам.-кметът на Ловеч Цветан Георгиев, който бе брутално пребит пред дома си миналия четвъртък, едва ли ще може да разпознае нападателя си, тъй като мъжът е бил добре дегизиран - със строителна каска и с маска. Това мнение изразиха разследващи и допълниха, че побойникът бил облечен като строителен работник и то неслучайно - съобразено е било с близостта на строителен обект. Тази мимикрия му е позволила да се слее с действителността. Всякакви твърдения, че Георгиев е видял бияча са волни интерпретации по темата, заяви отлично информиран източник.

Твърде възможно е истината за наказателната акция да е в друга посока, а не засегнати бизнес интереси в дърводобива, както се твърдеше до сега. Всъщност общинското ръководство на Ловеч е подало пет сигнала до прокуратурата за нарушения при дърводобив от общинския горски фонд, по които са били образувани преписки. Районна прокуратура пък веднага е възложила на Икономическа полиция проверки по сигналите. По два от тях е отказано образуване на досъдебно производство, по другите три има образувани. Работи се по тях в посока установяване има ли извършени престъпления.

Отказ на Районна прокуратура има в случая, при който се касае за пет тополи в землището на с. Казачево и за 130 пр. куб. м, добити в землището на с. Баховица. Всъщност този сигнал бе цитиран от кмета на Ловеч Корнелия Маринова като вероятен мотив за нападението над заместника й. Персонални жалби от него обаче няма, както бе тиражирано в началото.

Досъдебни производства са образувани за извозени от горския фонд 41,9 пространственни кубика дървесина от землището на с. Лисец, за отсечени с редовно позволително 25 пр. кубика дървета от акация край с. Баховица и за 4 пр. куб м орехова дървесина, добити в с. Йоглав. В хода на разследването ще стане ясно дали тези нарушения, докладвани от общинските горски инспектори, представляват престъпления.

"Изразът горска мафия звучи твърде сериозно и претенциозно. Това би трябвало да е добре структурирана престъпна организация. Кой от фирмаджиите заети с дърводобива в Ловешко работи в структура с другите? Те направо не могат да се гледат и се конкурират, та не да въртят далавери заедно", коментира правист, добре запознат с този бизнес.