Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тялото на Владимир Ленин ще бъде махнато от Мавзолея за времето на провеждането на празничния парад на победата на 9 май на Червения площад. Тази информация беше разпространена от някои руски сайтове в навечерието на празника. Според новината временното отстраняване на култовата комунистическа реликва било по предложение на две фондации.

В същото време не се казва къде точно ще бъде съхранявана мумията на пролетарския вожд. А доколкото съобщението не беше потвърдено от официалните медии, вероятно става дума и за лъжлива новина.

Съвсем реални обаче са опасенията на мнозина руснаци, че ако мощите на Владимир Илич напуснат Кремъл, на държавата им ще се случат огромни неприятности - от масов глад и мор, до война и Апокалипсис. 

А за последните 93 години след смъртта на Ленин през 1924 г. са се натрупали сериозно количество пророчества и градски легенди, които подкрепят тези страхове. Така в очите на обикновените хора сумата от над 13 милиона рубли, която се отпуска годишно за съхраняването на тленните останки в приличен вид може и да не е изхарчена напразно.

Блажената Алипия Киевска например навремето предсказала, че "след препогребването на трупа на Ленин в Русия ще започне война". 

Блажена Алипия (Агапия Тихоновна Авдеева) 1910-1988
Блажена Алипия (Агапия Тихоновна Авдеева) 1910-1988
Още по-зловеща картина е описал друг почитан като свят човек  - монахът Йоан от храма "Свети Николай Угодник" в село Николское, Ярославска област.

Според подробното му пророчество веднага след изнасянето на Ленин от Червения площад Москва ще бъде напълно разрушена:

"През април, когато ще изнесат "плешивия" от мавзолея, Москва ще се потопи в солени води и малко ще остане от нея. Грешниците ще плуват още дълго в солената вода, но никой няма да ги спаси. Те всички ще загинат. Затова тези от вас, които работят н Москва не трябва да остават след април. Ще бъдат потопени още и Астраханска и Воронежка област. Ще бъде потопен и Ленинград. А град Жуковский (на 30 км от Москва) ще бъде частично разрушен. Господ искаше да направи това още през 1999 г., но Богородица го помоли да даде още време. Сега вече време не остана съвсем."

Монахът съветва хората, които искат да избегнат бедствието да отидат да живеят в селата, защото: "Ще настъпи голям глад. Повече няма да има нито електричество, нито вода, нито газ. Само този, който сам си произвежда продукти, има шанс да оцелее".

Той също пророкува и за голяма война:

 "Китай ще тръгне на война с нас с 200-милионна армия и ще завземе целия Сибир до Урал. Японците пък ще господстват в Далечния Изток. Ще започнат да разделят Русия на части. Ще започне страшна война. Русия ще остане в границите от времето на цар Иван Грозни.  Ще се завърне преподобният Серафим Саровски и ще обедини славянските народи и държави и ще доведе със себе си Царя.. Ще настъпи такъв глад, че приелите "печата на антихриста" ще започнат да ядат мъртвите. И главното - молете се и се старайте да промените своя живот, така че да не живеете в грях, защото време съвсем не остана..."

 Около съществуването на мавзолея и тялото, съхранявано в него, има и много необичайни градски легенди. Според една от тях балсамирането се извършвало с провеждането на ритуалите на черната магия. За целта на мястото на извадения мозък на вожда била поставена златна пластина с гравирани окултни знаци на нея.

Именно те задържали тялото в мавзолея в продължение на много десетилетия, въпреки промяната на политическата система в страната.

Според друга легенда в мавзолея се съхранява тайно психотропно оръжие и премахването на тялото на починалия може да доведе до активирането му.

Сред по-суеверните битува и история, че мавзолеят е отрицателно заредена пирамида - зикурат и смуче енергия от преминаващите през Червения площад хора, като по този начин превръща околната среда в нещо негативно.

Проектът на мавзолея от 1924 г.
Проектът на мавзолея от 1924 г.

Най-новата версия произлиза от теорията на нацисткия доктор Пол Кремер, който вярвал, че е възможно да се повлияе генотипа на човек от насочено излъчване от мъртво тяло. Той дори е извършил класифицирани изследвания по тази тема. Според легендата, чекистите някак си успели да заграбят резултатите от експериментите му и ги приложили в мавзолея.

Но както и да е - засега тялото на Ленин все още е на Червения площад и още няма недвусмислено решение за погребването му.

Още по темата:

Смъртта на Ленин - спорят кое го убива - cифилиc, отрова или генна мутация