Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поне 200 млн. отидоха за медицинските грижи около 7-кратния световен шампион

Семейството плати скъпо и за желанието си да държи настрана папараците и смахнатите почитатели на Пилето

Всяка секунда от живота му беше внимателно разглеждана под микроскоп. Хората даваха мило и драго да са част от ежедневието му. И нямаше как да е другояче, при положение че Михаел Шумахер беше успешен, богат и красив. Милиони хора по тази планета му завиждаха и искаха да си откраднат поне частичка от неговите успехи.

Същите тези клюкари и завистливци след това ненаситно поглъщаха всяка подробност от нещастието, което застигна шампиона във "Формула 1".

Няколко фатални секунди промениха всичко за германеца. Той не умря, но и не остана в света на живите. Михаел продължава да диша, но съзнанието му е в капана на сънищата и той не може да прегърне и да се зарадва на близките си. Драматичното му падане на ски пистата се превърна в едно от най-големите събития на 21-ви век.

Дори сега истерията не е отминала и обществото продължава да търси новини за състоянието на Шумахер, който май продължава да съществува благодарение на животоподдържащите системи. В същото време семейството му тръгна на война с клюкарите и ловците на сензации, обгръщайки в пълна мистерия всичко около Шумахер след онова фатално падане на пистата.Това обаче не обезкуражава най-големите жълти издания в света, които са готови да платят добре за всяка информация, свързана с бившия световен шампион във "Формула 1".

Една от последните наистина качествени находки беше видеоклип, който е уловил последните секунди на Шумахер като нормален човек. От клипчето става ясно, че той въобще не е летял по пистата с толкова висока скорост, както се твърдеше първоначално. На главата си той има каска, което опровергава други измислени сензации, че известният спортист е пренебрегнал мерките за сигурност. Падането му също не е чак толкова лошо, но точно в този миг късметът го напуска завинаги. Шумахер удря главата си в камък, скрит под снега и каската не успява да му помогне. Травмата е твърде тежка и той изпада в състояние, близко до будната кома. През следващите месеци, а след това и години, постоянно ще се появяват сензационни новини, според които Шуми е разпознал близките си и дори е станал от леглото, на което легна през 2013 г.

Нито една от тези „добри новини" не се потвърди, а най-близките му роднини продължиха да пренебрегват интереса на медиите. Всеки лекар или шеф на болница, които получиха пряк достъп до Шумахер, бяха заплашени със съдебни дела, ако си позволят да коментират състоянието на бившата звезда от най-елитното автомобилно състезание в света. Най-враждебна към заобикалящия я свят се оказа съпругата на Пилето – Корина, която и преди инцидента беше задължила мъжа си да държи настрана медиите от семейното им битие.

Най-авторитетните издания в света бяха готови да платят торби с пари само и само до получат достъп до имението, в което живееше Шуми с жена си и двете си деца – Джина-Мария и Мик. Шумахер категорично отклоняваше офертите с мотива, че почти ежечасово е под светлината на прожекторите и все пак има нужда от малко късче лично пространство, което да го свързва по някакъв начин със света на нормалните и напълно неизвестни хора.

След падането му по време на ски ваканцията във Френските Алпи Шумахер беше прикован към леглото, а жена му поведе още по-яростна битка с папараците. По нейно желание бяха изкупени стотици декари земя, заобикалящи имението на семейството в Женева. По този начин Корина се надяваше да обезкуражи любопитните фенове, журналисти и всякаква друга паплач, която се надяваше да залепи любопитни носове върху прозорците на шикозната къща, в която живее семейството на Шуми.

И все пак се намериха търсачи на сензации, които опитаха да проникнат максимално близо до къщата на световноизвестния пилот от "Формула" 1 . Корина моментално взе допълнителни мерки и нае охранители, които да обикалят денонощно земите й с черни високопроходими автомобили. Много от неканените посетители бяха изхвърляни като мръсни котета въпреки протестите им. И докато Корина бранеше семейното огнище, бащата на Михаел – Ролф Шумахер, се зае със задачата да респектира всички медици, на които им е минало през ума да изкарат допълнителни пари с информация за състоянието му или със снимка от болничното му легло. Бащата на Шуми и снаха му Корина изглежда започнаха да действат като тандем след нещастието, което ги сполетя. Двамата се сдобиха с нелеката задача да управляват състоянието на Михаел, което възлизаше на поне 1 млрд. долара, преди да се случи нещастието.

В следващите години семейството на Шумахер беше принудено да направи огромни разходи за неговото лечение, което по всичко личи не даде добри резултати. Още повече пари бяха платени за поддържането на нормалните жизнени функции на тялото на Шумахер. Според най-разпространената версия за лечението и рехабилитацията на 7-кратния световен шампион са похарчени поне 200 млн. долара. В същото време бащата на Шумахер и снаха му през последните 4 години са оплетени в доста сложни взаимоотношения относно попечителството върху богатството на Пилето.

През далечната вече 1992 г. Михаел отива с баща си при уважаван адвокат и му издава генерално пълномощно да го представлява финансово до края на живота му, но и и след това, ако се случи нещастие. По това време Шуми вече е гадже с Корина, но двамата все още не са сключили брак. Богатият спортист обаче не прекратява пълномощното дори и след като се врича във вечна любов на своята Корина. За сметка на това някъде около 2012 г. той прави завещание, в което оставя почти цялото си богатство на жената и децата.

След инцидента във Френските Алпи г-жа Шумахер се явява в съда и успява да си издейства пълен контрол върху богатството на своя съпруг. С едно малко условие. Тя не може да продава и купува скъпи имоти от името на мъжа си, без да е получила разрешението на швейцарска държавна служба, която брани правата на хора в положението на Михаел Шумахер. Поне според швейцарските медии бащата на Шуми и снаха му до този момент не са имали конфликт относно това как да се харчи неговото богатство. Корина Шумахер продаде самолета на съпруга си, освободи се и от други скъпи негови играчки, които очевидно никога повече няма да са му нужни. С приходите бяха покрити разходите за медицинското обслужване на бившия пилот, които възлизат на около 500 000 евро на месец.

Както често се случва в живота обаче, с пари не може да бъде купено здраве и щастие. Шуми продължава да диша, за него се полагат възможно най-квалифицираните грижи, но той е на милиарди светлинни години от онези незабравими мигове, в които можеше просто да прегърне съпругата си, да се скара на децата, че не са си написали домашните, или да изпие една студена бира на верандата отвън.

Oще четете:

Как Каранга загуби всичко за 24 часа

Гунди отсича: “Ти не си в телеграмата” и така спасява живота на Сашо Костов