Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиано е страхотен, Меси е фантастичен, но точно в момента Мохамед Салах е най-добрият в света", възкликна легендата на "Ливърпул" Стивън Джерард след лудия мач на "мърсисайдци" с "Рома" в Шампионската лига. Стиви Джи впрочем беше един от десетките и дори стотици бивши и настоящи футболисти, които се прехласнаха по класата на египтянина.

Той просто нямаше как да бъде удържан. Защитниците на италианския тим си го предаваха един на друг с надеждата, че все някой тази вечер ще съумее да отговори на класата на Салах. Е, не стана. Нисичкото крило сякаш тичаше между току-що посадени дръвчета, а първият му гол със сигурност ще влезе в класацията с десетте най-красиви гола в Шампионската лига тази година.

Показателно за това колко е важен за "Ливърпул" Салах беше развоят на мача на "Анфийлд". Голямата звезда излезе от игра и

неговите съотборници сякаш спукаха гума,

предоставяйки инициативата на гостите от Рим. Двата гола на "Рома" все пак запазват някаква интрига за реванша, но за да мечтаят "вълците" за нов знаменит обрат, Салах ще трябва да е с главоболие или стомашно разстройство. Иначе няма как да стане. В момента той е абсолютно съвършен и се носи на крилата на славата, след като го избраха за най-добър играч в английската Висша лига.

И това са успехите му само до този момент. А тепърва го очакват велики дела през годината. "Ливърпул" е почти сигурен участник на финала на най-комерсиалния клубен футболен турнир в Европа. Там ще има доста по-сериозни играчи от тези на "Рома", но точно това е шансът на Салах да докаже, че

наистина е най-добрият в този момент от сезона.

"Ливърпул" има да свърши и още малко работа във Висшата лига, където се нуждае от още 4 точки, за да си гарантира място в топ 4. Това едва ли е сериозно предизвикателство, но трудното идва после.

Тази година Салах няма да има възможността да се наслади на

многобройните мигове на триумф

през изминалите месеци в компанията на знойна красавица на някой частен плаж. Очаква го най-голямото му предизвикателство в кариерата. След 27-годишно чакане Египет успя да се класира на световно първенство, а основната заслуга беше именно на Мохамед Салах.

Няма защо да се учудвате при това положение, че в родината си Салах е със статут на полубожество. На изборите за президент през март звездата на "Ливърпул" получи 1 млн. гласове. Не, той не участваше в изборите, но

името му беше използвано за протестния вот на избирателите

срещу местните политици. Египтяните съвсем не на шега биха предпочели да ги управлява техният любим футболист. Щом е толкова съвършен на терена няма начин да се провали в политиката, е мнението на целокупния египетски народ.

Четете още:

Меси си купи гръцки остров в Йонийско море

Вече десет години Меси и Роналдо мачкат всички във футбола