Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са духнали към Сейшелските острови. В това са убедени хора от Дупница и Перник, запознати с бизнеса на двамата. От години те били управители на фирми, регистрирани в офшорната зона и точно оттам са приходите им.

Братя Галеви са в неизвестност от 15 май 2012 г.. Тогава Върховният касационен съд реши, че трябва да лежат в затвора за рекет. Дни след това стана ясно, че бизнесмените от Ресилово са се покрили от правосъдието. Пуснати са за издирване в България, а после и в Интерпол по твърдения на прокуратурата и МВР.

Запознати с бизнес отношенията им са категорични, че Ангел Христов и Пламен Галев са ходили на Сейшелските острови няколко пъти в последните 7 г. Банковите преводи към бедната островна държава и инвестициите там им осигурявали спокоен престой, защитен от домогванията на международните полицейските власти. Двамата често пътували в чужбина, но не споделяли къде отиват. В същото време през банковите сметки на двете офшорки, регистрирани на Сейшелите, имало голямо движение, въпреки мистерията за официалния бизнес на Галев и Христов, както и собственикът на дружествата.

"Галев и Христов никога не са ме търсили. Нито за информация, нито за визи. В Република Сейшели има безвизов режим и всеки може да пребивава за 90 дни. Само миграционните власти там имат информация за посетителите на страната" - каза тогава Максим Бехар, почетен консул на Република Сейшели в България.

От години се носят слухове, че бившите барети и служители на НСБОП Ангел Христов и Пламен Галев контролират трафика на дрога, но официално потвърждение от властите няма. Дори се появи версия, че двамата дълги години са работили за ДЕА и след ефективната присъда в България са "евакуирани" от американските си партньори на сигурно място.