Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Участъкът край Вакарел белязан от най-много загинали

В България почти всеки ден ставаме свидетели на пътнотранспортни произшествия на АМ "Тракия".

Проверка на "168 часа" установи, че най-жестоките катастрофи се случват точно около участъка на Вакарел, и то с автобуси. Точно там миналата седмица 6 души загубиха живота си.

Почти същият е и случаят от 14 юни 2007 г., когато трима души загинаха, a четирима бяха ранени, след като автобус и два леки автомобила катастрофираха на магистрала "Тракия" край Вакарел.

Две години по-късно на 4 януари отново на същото място пътнически автобус, който обслужва редовната линия Ямбол - София, се удря. Причината за инцидента обаче е, че автобусът бил с летни гуми.

На 15 юни 2011 г. отново сме свидетели на поредната тежка катастрофа на АМ "Тракия", но при разклона за Карлово. Автобус се блъска в мантинелата, преобръща се и се запалва.

Загиват общо 8 души,

6 от които на място,

а други двама

в болницата

5 години по-късно около виадукта на Вакарел стават 3 поредни тежки катастрофи, които вземат живота на трима души. При едната от тях ТИР и лек автомобил паднаха от моста.

4 юни 2017 г. също е белязан от жестока катастрофа на бус със 17 мигранти на "Тракия". Инцидентът става, защото 16-годишният шофьор без книжка заспал зад волана. Следва фатален удар в дърво, който оставя на място 10 от пътниците, а останалите са тежко ранени.

В тази черна хроника се нарежда и последният фатален инцидент от 13 април тази година. Лека кола удари пътнически автобус и той се обърна в канавката. Загинаха 6 души, други 26 бяха ранени.

Четете още:

Участъци на смъртта. За 2 години на АМ "Тракия" има 2158 катастрофи, 75 убити, 527 ранени

Да, в петък, 13-и стават повече катастрофи

Бордюр спаси от смърт зрителите на ралито в Шумен