Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Матео Месина Денаро
Матео Месина Денаро

Матео Месина Денаро, наследник на Звяра Тото Риина, изглеждал съвсем различно след реконструкцията

Платил общо 500 000 евро и за заличаване на пръстовите си отпечатъци

Матео Месина Денаро, наследникът на боса на Коза ностра Тото Риина е сменил лицето и пръстовите си отпечатъци тайно в клиника в София, написа италианският в. "Еспресо". Топмафиотът с прозвището Дявола е в списъка на петимата най-издирвани престъпници в света. Води се в неизвестност от италианските служби от 1993 г. и оттогава се предполага, че няколко пъти да му е правена пластична операция.

Засега няма никакви данни къде точно в България 55-годишният мъж е реконструирал външния си вид и е заличил покривната тъкан на ръцете си - дали е в специализирана клиника за естетична хирургия, или някой доктор е поел лично нестандартната поръчка.

Едно обаче е сигурно според експертите - той трябва

да е прекарал

поне 9 месеца в нелегалност у нас

за операциите и възстановяването.

Спецслужбите ни обаче не са го засекли през това време.

Най-странното е, че в законите няма предвидено наказание за интервенция за скриване на самоличността на издирвани от правосъдието. Лекарите няма как да знаят как изглеждат всички престъпници, но винаги биха имали едно наум, ако някой иска

да си имплантира нови отпечатъци

на пръстите.

Със сигурност няма човек извън криминалния контингент, който да се подложи доброволно на подобно нещо. Иначе е пълно с жени, които си оперират носа и си опъват кожата, за да нямат бръчки, но след това те трябва да си извадят нови документи за самоличност.

Цената на пълна промяна в София на външния вид и тъканите на ръцете може да стигне до половин милион евро според запознати.

Колко е точната сума, е трудно да се каже, тъй като става дума за

индивидуална поръчка

за човек, който управлява фирми с годишен оборот 6 милиарда евро. Плаща се не само за процедурите, но и за материалите, които са скъпи, а още повече струва сигурността на топмафиота.

Той обаче едва ли е очаквал българи да го охраняват. По-вероятно е водил със себе си бодигардове.

Но дискретността на персонала и лекарите, които знаят за извършените операции, също не е евтина. Според някои за това се дават по-солидни суми, отколкото за самите интервенции и за обслужване.

Правилото е, че колкото един човек е по-богат, толкова повече пари се искат. А когато става дума за капо ди тути капи на зловещата Коза ностра, половин милион евро са нищожни за неговите възможности.

Какво може да бъде променено в лицето на издирвания от 1993 г. сицилиански мафиот? 45-годишен тосканец е разказал пред италианския в. "Еспресо" каква е разликата във външния вид на Матео Месина Денаро, когато го е зърнал за първи път през 2005 г. и години след това.

Мафиотският бос бил набит на

ръст, с тъмен тен

и тъмна коса, зализана назад, с черни очила.

"Когато го видях пак, кожата му бе по-тъмна, а косата - боядисана в черно", обяснил източникът на изданието.

Външна обвивка не може да се имплантира, поне досега няма известен такъв случай. Тя потъмнява с напредване на възрастта, но и солариум може да докара тен. Според специалистите единственото възможно е при интервенцията да се променят различни слоеве под най-горния.

Най-често се оперирал пластът от мускули и нерви,

като скалпелът стигал чак до лицевите кости. При такава процедура хирургът префиксира цялото това пространство и накрая закрепва кожата. Но тя стояла странно на лицето на възрастен човек, който иначе е с подмладена визия.

За тази интервенция се ползвала ендоскопска техника. Тя е известна на миниинвазивната хирургия от около 20 г. Правели се минимални разрези и се стигало до желаната за промяна тъкан. Използвали се специални ендоскопски сетове и импланти.

Ако се съди по описанието на свидетеля, видял Матео Месина Денаро, сицилианският топмафиот със сигурност се е подложил на операция на носа.

"Лицето му беше доста променено.

Носът му сега

е по-удължен",

казва очевидецът,

който говори пред италианския в. "Еспресо".

Ринопластиката е често използвана процедура в естетичната хирургия. Това е една от най-болезнените пластични операции.

Според запознати корекцията на носа засягала целия хрущял. Обикновено жените искат намаляване на носа и изравняване на гърбицата, а за увеличението му, какъвто според свидетелското описание е бил случаят с боса на Коза ностра, се използват импланти.

Запознати разказаха, че след края на интервенцията между ноздрите на пациента се монтира пластмасова приставка за около 10 дни, която да закрепи чуждото тяло. През първите три дни там са мушнати и тампони и тогава

клиентът трябва

да диша само

през устата.

Изваждането им също не е особено приятно, но не чак колкото самата операция. В началото е важно и охлаждането на мястото,

за да намалеят отокът и синините

и да не се получи натрупване на тъкан.

Цената на процедурата за обикновени пациенти у нас е около 3000-4000 евро.

Така, ако босът на Коза ностра е променил само носа си у нас, операцията е доста евтина.

 

Защо е прекарал 9 месеца у нас, ако е променил в София лицето си, четете тук.

А как се променят пръстови отпечатъци, четете тук.

Защо се смята, че той е сменил починалия капо ди тути капи Тото Риина, четете тук.

Лекарите наричат покривната тъкан на пръстите незаменима кожа.
Лекарите наричат покривната тъкан на пръстите незаменима кожа.