Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учени от университета в Кардиф: Възможно ли е подаръците на влъхвите да са излекували раните?

Възможно ли е библейските магове - влъхвите, отишли да се поклонят на малкия Исус Христос, да са му занесли дарове, с които по-бързо да зараснат раните му?

Подобно изследване се появи неотдавна, но то оспорва смъртта на Спасителя на кръста. От Библията е известно, че когато Исус е прободен с копието на Лонгин, от раната започва да тече вода и кръв. Сигурен знак за клинична смърт.

Това обаче не пречи на учените и теолозите векове наред да си задават въпроса - защо именно тези дарове е получил Спасителя от древните магове?

Златото е благороден метал, тамянът е известен антисептик, а смирната е миро.

Тамянът от векове наред се ползва в църквите, тъй като миризмата му убива микробите и заразите са малко вероятни при големи струпвания на хора.

Учените от университета в Кардиф откриват, че в смирната активно вещество, което лекува артрита. Именно това заболяване атакува хрущялната тъкан и я унищожава. Новото проучване потвърждава, че това всъщност е силно билково лекарство.

Но каква е истинската идея за тези странни подаръци за едно новородено бебе във Витлеем, вероятно никога няма да разберем.