Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лекарите така и не успяха да обяснят как здравото сърце на популярния играч просто е спряло да бие.

Беше само на 31 и очакваше с нетърпение живота си след футбола. Обичаше жена си Франческа и боготвореше двегодишната си дъщеричка. Пазеше се от скандали и не харчеше парите си за пиянски и сексуални оргии.

Беше от старата генерация момчета, които предпочитат да се приберат у дома при семейството, вместо да обикаля с тайфата по заведенията. Неведнъж в интервюта се заричаше да се отдаде изцяло на любимите си жени, след като усети умора в краката и реши да окачи бутонките на пирона.

Давиде Астори така и не дочака онзи мечтан миг, когато ще се събуди като богат пенсионер, който разполага с цялото свободно време на света. Той си пожела "лека нощ" със съотборниците си, поговори с жена си чрез видеоразговор и даде въздушна целувка на дъщеря си. След това потъна в света на сънищата и оттам продължи към отвъдното.

Направи го тихо и кротко, както и живя, между впрочем. Смъртта на бившия италиански национал потресе футболна Италия, но получи отзвук в цяла Европа. 31-годишният капитан на "Фиорентина" издъхна в съня си преди мача на своя тим с "Удинезе". Мачовете бяха отложени, а десетки популярни играчи в “Серия А” изплакаха истински сълзи на мъка по своя приятел и съотборник.

"Ти беше специален човек и страхотен баща. Дано сега си на едно по-добро място и дано твоите любими хора успеят да превъзмогнат мъката. Без теб този свят ще бъде едно по-тъжно място", проплака в социалната мрежа вратарят на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон. Много други популярни футболисти плакаха за капитана на "Фиорентина". Единствено Дани Алвеш втрещи съотборници и фенове с признанието, че не скърби за Астори и внезапната му смърт не бива да бъде превръщана в трагедия.

"Не се трогнах много, защото двамата не се познавахме. Съпричастен съм с неговото семейство. Мисля, че Давиде в момента се намира на по-добро място. Всеки ден умират от глад хиляди деца, които не получават същото внимание, а са също толкова важни", отсече играчът на ПСЖ и моментално си навлече гнева на много други популярни футболисти.

Това са дребни дрязги на фона на огромната трагедия, която така и не намери своето логично обяснение. Близките на Астори не могат да си обяснят как така спортист в разцвета на силите си умира в съня си. Направената му аутопсия твърди, че сърцето на футболиста прогресивно се е забавяло, докато накрая е спряло. Само че Астори само няколко дни по-рано е минал обстойни медицински прегледи, които не откриват проблеми със здравето на популярния играч. По време на аутопсията не е открит и вроден порок или аномалия, които да са причинили внезапната смърт. Как така едно здраво сърце просто спира да бие?

Лекарите засега не могат да дадат отговор на въпроса и се задоволяват да се прикрият зад стандартното заключение - сърдечен удар.