Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

В България продължава да тече безсмислена дискусия за третия пол, за правата на хората с различни сексуални наклонности, за толерантността на българите към инаквомислещите. В началото имаше забавни моменти, но сега темата роди такова напрежение, че за една бройка да разклати и управлението на страната.

На фона на милата родна картинка в Англия хомосексуална двойка обяви, че очаква дете от сурогатна майка. На пръв поглед новината не би трябвало да предизвика чак такъв интерес, тъй като това се случва често в страните с добро отношение и либерални закони относно еднополовите бракове.

И все пак точно около тези двама влюбени един в друг мъже се вдигна голям шум, тъй като единият татко е трикратен световен шампион по скокове във вода, а другият татко е носител на "Оскар". Британският олимпиец Том Дейли и любимият му Дъстин Ланс Блек се похвалиха в социалните мрежи със снимка от видеозона на бебето. Двамата не пропуснаха и възможността да споделят колко са щастливи, че най-сетне тяхната силна любов ще претърпи развитие и те ще имат шанса да се грижат за свое дете.

Двукратният бронзов медалист от игрите в Лондон и Рио през миналата година поиска ръката на своя приятел. Или може би е станало обратното, но в случая едва ли има чак толкова голямо значение. Двамата нахлузват на пръстите си по една венчална халка, а след това вдигат гей сватба за чудо и приказ. Малко след пищното тържество популярният спортист и носителят на "Оскар" се отправят на шеметно сватбено пътешествие, като не пропускат да се снимат на екзотични плажове и около исторически забележителности.

Мнозина може и да не харесват техните снимки, а в интернет фотосите, изобразяващи семейното щастие, са придружени със стотици смразяващи кръвта псувни и закани. На Том и Дъстин не им пука особено какво мислят за тях хейтърите от България, Англия или Занзибар. Те целенасочено преследват своите мечти, колкото и ненормални да изглеждат в очите на голяма част от заобикалящия ги свят.

Том Дейли има богат опит с агресивните противници на сексуалния и емоционален избор. Точно заради това, според самия него, сега умее толкова лесно да се радва на живота въпреки заобикалящите го предизвикателства. През 2013 г. световният и европейски шампион пуска в интернет петминутно видео, с което съобщава на света, че е гей.

"Трябваше да го направя много по-рано и да си спестя толкова терзания. Проблемите започнаха след като разбрах, че не харесвам момичета.

Бях заобиколен от красавици, самият аз бях обект на внимание от страна на нежния пол, но това ме правеше нещастен, вместо да ми донесе радост. Когато разбрах какъв съм, реших да погреба тайната дълбоко в душата си. И така започнах да се измъчвам", разказва британският спортист. Именно връзката му с американския сценарист и режисьор го подтиква да признае всичко пред семейство, приятели, познати и фенове.

"Майка ми ме подкрепи в решението да обявя публично своята различност. Вече бях достатъчно известен и можех да се справя с подигравките, ако имаше такива. Защото преди това не ми беше лесно, повярвайте. Момчетата в съблекалнята не търпят отклоненията от общоприетия стил на поведение. Или си като тях, или им ставаш враг, а те знаят как да стъжнят живота на тези, които не харесват", спомня си за нерадостните дни Том Дейли.

Когато съобщава новината за своята хомосексуалност, той вече е утвърден спортист, спечелил достатъчно престижни награди и преборил се с омразата на хомофобите. Клюкарските издания още не са се отърсили от шока, че популярният спортист сам е съобщил сочната новина в интернет, когато идва и новата сензация. Младият плувец обявява на всеослушание, че е лудо влюбен в талантливия американец Ланс Блек, който търси своето място под слънцето в Холивуд.

Подпомогнат от крилете на любовта, Блек наистина успява да се издигне към върха. През 2008 г. режисьорът Гас ван Сант му поръчва да напише сценарий за живота на американския активист за граждански права и политик Харви Милк. Филмът "Милк" се превръща в световна сензация и печели "Оскар" именно за оригинален сценарий. Ланс Блек вече е звезда, но това не го тласка към безкраен купон и безбройни изневери. Двамата с Том са по-щастливи от всякога и не пропускат възможност да обяснят на света, че именно те са символ на свободния дух и правото на всеки сам да определи как ще живее на тази планета.

Самият Том Дейли преди време обяви, че познава много спортисти-хомосексуалисти, но мнозинството от тях се срамува да говори по темата. Световният шампион неведнъж е обещавал да протегне ръка на всички млади или утвърдени спортисти, които се срамуват от своята сексуалност и не намират сили да се преборят с проблемите.

Щастливите съпрузи засега отказват да съобщят подробности какъв е полът на бебето и дали са му избрали име. Но декларират категорично, че ще бъдат ненадминати татковци.