Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Унгарският премиер Виктор Орбан и премиерът Бойко Борисов СНИМКИ: Йордан Симеонов
Унгарският премиер Виктор Орбан и премиерът Бойко Борисов СНИМКИ: Йордан Симеонов

Ако някой не може да пази шенгенска граница, да я изместим по-навътре

Бойко Борисов заби брадва в голямо дърво с интеграцията на Балканите в ЕС. Желая му успех. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан след разговорите си с бъргарския Бойко Борисов в София.

Срещата ЕС-Западни Балкани в София ще е решаваща и на нея трябва да се кажат дати за Сърбия и Черна гора, заяви още Орбан.

Орбан предаде на Борисов унгарското предложение за европейска миграционна политика, което българският премиер да постави пред Европейския съвет.

Не ни е нужна релокация на мигранти, а силна охрана на границите. Европейската солидарност трябва да е за опазване на границите. Охраната на границата не може да стане без решителен лидер и благодаря на Борисов и България, че ни пазят от мигрантите, заяви още Орбан. Той напомни, че България трябва да стане член на Шенген.

Ако някоя страна няма желанието или способностите да пази шенгенската граница, то тогава да я дръпнем с една страна навътре в Европа, каза още Орбан. Думите му дойдоха дни, след като в Мюнхен Борисов запита европейските лидери защо Гърция е в Шенген, а България не.

Силно охраняваните граници както това правят САЩ, Канада и Австралия са първата стъпка, втората е създаването на горещи точки в съседните на конфликтите страни, където да остават мигрантите. След това ще можем вече да преговаряме и за теми като релокацията, каза пък Бойко Борисов.

След разговорите им двамата премиери отидоха да поднесат цветя пред паметника на Левски.

СНИМКИ: Фейсбук/Бойко Борисов
СНИМКИ: Фейсбук/Бойко Борисов