Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нешка Робева
Нешка Робева

Нешка Робева изненадващо е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на Германия, пише beautyinsport.com, позовавайки се на информация в официалния сайт на федерацията по гимнастика на Германия.

Малко след като стана ясно за назначението на Нешка Робева, шефката на българската Федерация по художествена гимнастика Илияна Раева изригна във фейсбук, че треньор на чужд отбор е заснел композициите на българските състезателки, за да ги копира.

Тя не конкретизира кого визира, но коментарите са, че гневът й е насочен срещу току-що назначената Нешка Робева.

„Германската федерация по гимнастика предприема треньорска смяна в художествената гимнастика. Новият треньор на ансамбъла Нешка Робева заменя българката Екатерина Дуламова, която водеше ансамбъла от 2015 година", пише на сайта на германската федерация по гимнастика.

„Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена“, обясни спортният директор на Волфганг Уилям.

„Интересна задача е да работя с отбора следващите няколко месеца, вече направихме композициите, остава само да ги изчистим“, добавя Нешка Робева. Очаква се да видим работата й на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е заявен и ще бъде един от конкурентите на нашите момичета от ансамбъла на България.

Факсимиле на официалния сайт на федерацията по гимнастика на Германия rsg.stb.de
Факсимиле на официалния сайт на федерацията по гимнастика на Германия rsg.stb.de