Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На заседанията срещу него Яро винаги крие лицето си от журналисти.  СНИМКА: “24 ЧАСА”
На заседанията срещу него Яро винаги крие лицето си от журналисти. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Свил ауди и блъснал патрулка

Автокрадецът Ярослав Димитров-Яро, който през 2015 г. ядоса премиера Бойко Борисов, ще лежи 1 г. в затвора заради задигнато ауди и блъсната патрулка. Апашът се е споразумял със Софийската районна прокуратура, съобщиха оттам.

“Ауди А6” е било откраднато през март 2015 г. от паркинг в столичния кв. “Бъкстон”. Яро го отворил със специален чип. Димитров подкарал автомобила, но бил пресрещнат от полицаи, които го дебнели. Той опитал да избяга, като се блъснал в една от патрулките, но бързо бил задържан.

Няколко месеца след този опит за кражба Яро завзе вестникарските заглавия. През август столичанинът Делян Лилов пусна запис от камери в интернет как мъж с шапка - вероятно Яро, краде ауди и беемве от подземен паркинг в кв. “Манастирски ливади”. Оказа се, че по същото време Димитров трябвало да е под домашен арест по дело за кражба на кола в Словения. Това вбеси премиера Борисов.

Заради “подвизите” в чужбина Яро бе осъден на 3 г. затвор в началото на 2016 г. Част от присъдата му бе приспадната, защото лежал в ареста. В началото на юли 2017 г. е пуснат предсрочно, въпреки че му оставаше да лежи 9 месеца. Той трябваше и да се среща с пробационен служител.

Още следващия месец Яро отново попадна в светлината на прожекторите. Тогава камера на дома му в с. Герман засне колата, с която бе отвлечен Адриан Златков.

Срещу кримигероя още се води делото за кражбата, ядосала премиера. На първа инстанция той е получил 6 г. затвор.