Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поне 90% от присъстващите на обсъждането на Истанбулската конвенция са "против". СНИМКА: Йордан Йорданов
Поне 90% от присъстващите на обсъждането на Истанбулската конвенция са "против". СНИМКА: Йордан Йорданов

Поне 90% от присъстващите на обсъждането на Истанбулската конвенция са "против", видя се по време на обсъждането в аулата в на СУ "Св. Кл. Охридски", организирано от председателя на НС Цвета Караянчева.

След православната църква против конвенцията се обявиха и католиците. Богдан Пенев обяви от името на Католическата църква, че конвенцията е концептуална и правна основа за идеологическа и културна революция, която се състои в предифинирането на понятие като пола също така насочва на прехвърляне на отговорността за възпитанието на децата от семейството към обществото. Отваря вратите държавата да образова децата, без да се съобразява с мнението на семейството и религиозните общности, предупреди представителят на българските католици. По думите му тя формира една идеологическа основа, която е противоречива и въвежда държавата в нарушаване на основни конституционни права като свободата на съвестта. С нейна помощ се прави опит за нов обществен ред, в който държавата иззема ролята на семейството, упрекна той. Епископската конференция смята този документ за неприемлив и призовава българските управници да я преразгледат и да предприемат реакция спрямо европейските институции, каза представителят на Католическата църква. След православни и католици против документа се обявиха и Обединените евангелски църкви в България.

Протестантският пастор Румен Борджиев предупреди, че документът представлява "змийски яйца, сложени в красив целофан."

Сред десетките изказали се бе и първият адвокат на медсестрите в Либия Владимир Шейтанов, специалист по международно право и дългогодишен служител на Външно. "Под натиск международни договори не се приемат. Това е насилие над свободната воля на българина. Все повече случаят ми прилича на този с българските евреи през Втората световна война. Имаме международен натиск и абсолютна съпротива на обществото", настоя Шейтанов. Боян Захариев от движение "Възраждане" предупреди, че след конвенцията раждаемостта още ще спадне.

"Благодаря ви, г-жо Караянчева, че направихте първото и със сигурност последното истинско обсъждане.

Обявете за нищожен чл. 3 вх. В (социалния пол). Цачева е права, че не се отменят мъжа и жената, но и не забранява въвеждането на нови, подчерта", подчерта юристът Райчин Рачев. И показа документ, признаващ 33 пола.

"Има понятие хомосексуалност на развитието - преходна фаза, ако младият мъж до 22 г. няма хетеро полов контакт.

Почти 30% от подрастващите минават през тази фаза. Може да се превърне в трайна под влияние на емисари и на хирургическата индустрия. Доходоносен бизнес. Искаме ли ние е нашите деца да сме част от тази индустрия", каза Александър Янев.

Никола Бонев от фондация "В подкрепа на децата" призоваваме НС да направи оценка на законодателството и стриктно спазване на нормативните актове. Против сме въвеждането на нови понятия. Като баща на 3 деца ще мога да съм многодетна майка, ще изисквам повишение на заплатата и по-ранно пенсиониране. Ще разцъфне хирургията. Вече сериозно - конвенцията е Троянски кон."

Диана Димова от социален център в Стара Загора напомни за Елена, убита в кафене от мъжа си. Миналата година 23 жени са загубили така живота си.

"Спрете да внушавате, че които сме против конвенцията, сме за насилие на жените. Вие, ако си бяхте свършили работата, Виола щеше да е жива", призова Лидия Даскалова от Гражданска инициатива на родителите в Пловдив.

"Цинично е, мили хора, да изместваме фокуса. Протестант съм, но не споделям становището на протестантската църква, която се обяви против конвенцията", каза Мадлен Кирчева от Български народен събор.

"В Калифорния след приемането на джендър обучение 27% не потвърждават биологичния си пол. Аз имам дъщеря на 2 годинки, която скоро ще бъде обхваната от образователната система. Как ще ме компенсира държавата, ако един ден дойде и ми каже: "Мамо, мисля, че съм момче", попита Силвия Сарафова от "Гражданска инициатива на родителите в Пазарджик".