Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мизерия и занемаряване, а не принуда и насилие са станали причина двете сестри от Свищов да не напускат с години къщата на майка си в Свищов. "Видимо са в ненормално психологическо състояние, но са "лекувани" с билки, стана ясно след визита на кмета Генчо Генчев при странното семейство.

"Наистина условията, при които живеят трите жени са нечовешки. Разговаряхме, те продължават да твърдят, че доброволно са се затворили и са си дошли наскоро в Свищов. Имат ток, отопляват се с радиатор, на котлона вреше супа, но нямат дрехи и обувки, срамуват се да излязат. Мизерията е огромна", допълни кметът.

Това, с което се ангажира местната администрация, е да актуализира служебно адресните регистрации на двете сестри, за да получат еднократна социална помощ по 375 лв.

"Още утре /днес б.а./ ще изпратим майстори да ремонтират бойлера, и оправят топлата вода, за да могат да се къпят и посрещат битовите си нужди. Ще помогнем да бъде пребоядисана стаята и изолирани прозорците, за да се създадат по-нормални условия", допълни Генчев.

Двете сестри бяха открити в жилището на 65-годишната Пенка Стефанова от полицаи и социални във видимо неадекватно състояние.  Съседи твърдят, че не са ги виждали поне от 6 години, а майка им твърдяла, че работят и живеят в София.