Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма данни за престъпление от извършената проверка на полицията в къща в Свищов, където бяха намерени затворени две сестри, ненапускали дома на майка си от няколко години. Това съобщиха от ОД МВР Велико Търново. Полицаи и социални влезли в жилището на ул. "Георги Тишев" след сигнал от съсед, за незаконно държане на лица против волята им.

На адреса са установени 65-годишната майка Пепа и двете и дъщери на 42 и 43 години. Жените били видимо неадекватни и некомуникативни.

При извършената проверка не са установени следи от насилие. Жените не са били връзвани, нито бити или изтезавани. По случая е образувана преписка, а проверката продължава, уточниха от полицията. Те не са извеждани принудително от мизерната къща. Майка им не е арестувана.

Съседи на семейството разказаха, че двете момичета навремето били изключително интелигентни. Едната завършила висше в София, а другата - в Стопанска академия и после заминала за столицата, за да продължи образованието си. За да ги изучи Пепа била заложила апартамент и после - чест клиент на фирмите за бързи кредити. Комшиите не са виждали двете сестри поне от 2009 г. .Когато питали за тях, майка им твърдяла, че са в София.