Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Припомняме ви някои стряскащи предсказания за 2018 г., публикувани в световните медии в началото на годината. Всъщност пророчествата, които се цитират, са толкова много, че със сигурност може отсега да се каже, че няма как някои от тях да не се сбъднат. В своя публикация британският в. "Експрес" беше разгледал подробно предсказанията на Нострадамус, които може да се отнасят за 2018 г. По правило те са мрачни и вещаят глобални военни конфликти и катастрофи от планетарен мащаб.

В тази връзка на първо място изданието цитира четиристишие от книгата "Пророчества", което сякаш вещае започването на Трета световна война:

"Голямата война ще започне във Франция и цяла Европа ще бъде атакувана. Тя ще бъде дълга и ужасяваща за всички и накрая ще има мир, но само малцина ще се радват на него".

И още:

"Ще започне война между двете големи световни сили и тя ще продължи за период от 27 години".

Според цитирани анализатори, френският ясновидец, живял преди 500 години, е прогнозирал, че Китай, Русия и Северна Корея ще се обединят, за да нападнат САЩ.

Друго стряскащо предсказание е за голямо изригване на Везувий. Според тълкувателите на Нострадамус италианският вулкан "ще разтърсва земята на всеки пет минути" и поне 6000 души ще загинат.

В случая опасенията имат съвсем реални измерения, тъй като още в началото на 2016 г. повече от

1,5 млн. души в района на Неапол бяха предупредени

от учените, че живеят в опасната зона на супервулкана, за който се смята, че може да причини глобална катастрофа по всяко време.

Третото не по-малко стряскащо пророчество на Мишел дьо Нотърдам е за ужасно земетресение, както изглежда - на територията на САЩ. Въпреки че по негово време те не са съществували, изследователите предполагат, че именно там ще се случи природното бедствие, "но неговата сила ще се усеща в страни по цялото земно кълбо".

Американското дружество за геологически проучвания (USGS) отдавна внимателно следи сеизмичната активност в зоната на Каскадия, където имаше серия от средни по сила трусове през 2016 г., както и два разлома в Калифорния, включително и Сан Андреас.

По мнението на учените, в миналото в този район са се случвали земетресения с магнитуд над 8 по Рихтер.

А зоната на надигане на Каскадия поражда най-голяма загриженост, тъй като параметрите и са такива, че големи градове, като Портланд, Сиатъл и Ванкувър

са в обхвата на евентуално цунами, заплашващо живота на милиони.

Нострадамус е предрекъл “единично изолирано катастрофално събитие”, което ще промени облика на нашия свят. Според анализаторите на пророчеството е възможно това да е мегаземетресение, изригване на супервулкан или удар от астероид, пише “Ancient code”.

През лятото много градове в Стария континент ще бъдат под вода. Наводненията ще връхлетят много държави от Югоизточна Европа, където е и България. “Кралят ще ограби горите, небето ще се отвори и полетата ще пламнат в адския огън”.

Според експертите тази строфа описва глобалното затопляне. През 2018 г. Азия ще бъде в капана на невиждани жеги и много азиатски народи ще мигрират на север, възможно е към Сибир.

Други пък виждат в четиристишията сигурно указание за космическа катастрофа през 2018 г. - сблъсък с комета или астероид:

"Миг на

голямо насилие ще съвпадне с появата на комета в небето,

ядрен тероризъм и природни катастрофи ще унищожат нашата планета".

В същото време според изчисленията на НАСА поне в близките 100 години няма шанс голям астероид или комета да минат в опасна близост до нашата планета.

Използвайки известния цитат на Нострадамус, че

"богатите ще

умират много пъти",

някои виждат и глобална икономическа криза, започваща през тази година, и то като следствие от нова война или природно бедствие.

Сякаш за успокоение се припомня и предсказание на пророка, който твърди, че след тази година медицината ще напредва скокообразно и хората ще живеят по 200 и повече години, а 80-годишните ще изглеждат на 50.

Другите му прогнози за 2018 г. включват, че хората ще могат да говорят с животните, а тези, които искат да имат деца, ще имат нужда от специален лиценз или разрешение от страна на държавата.

И още от по-вероятните: езиковите различия ще изчезнат, огромни пожари ще има вследствие на глобалното затопляне, а на Запад данъците вече няма да се увеличават.

Скептиците посочват, че има много по-ранни интерпретации на пророчествата на Нострадамус, които не са се сбъднали - например това за световна война през 1999 г. От своя страна привържениците на тази версия отговарят, че вече живеем в световна война, започнала през 1999 г., и стигат до ужасяващото заключение

"в нея ще се включат ядрени оръжия"

през 2026 г. - след края на 27-годишния период.

На Нострадамус се приписва успешно предсказание за атаките на "Двете кули" от 11 септември 2001 г. със стиховете: "Седем месеца след 1999 г., от небето ще дойде великият крал на терора", за което Бин Ладен, макар и за кратко, получи титлата "трети антихрист".

Прочутият американски ясновидец Едгар Кейси, въпреки че е починал в далечната 1945 г., също е предсказал какво ще се случи през 2018-а. Според тълкувателите му ни очакват много студена зима и идване на Исус Христос на Земята.

Ще има рекордно ниски температури в САЩ, обилни снеговалежи с огромни преспи и снегонавявания. Според американския феномен, наречен Спящия пророк, защото в състояние на транс, подобно на сън, е правил предсказания, американците от едноетажната Америка, които живеят в сглобяеми къщи с леки конструкции, ще бъдат изправени пред голямо изпитание. В края на 2018 г. според Едгар Кейси

хората ще започнат да усвояват телепатията

Интересни са и предвижданията за близко бъдеще - ако се вярва на тях до 2028 г. ще се окаже, че техническите средства за свръзка включително и мобилните телефони, ще са ненужни.

Но най-възловото предсказание на американския феномен е, че именно през 2018-а ще се появи отново Исус Христос в образа на 9-годишно момче, което ще лекува всички болести само с поставяне на ръка на болното място. Името му бързо ще се разнесе по целия свят. Момчето месия ще бъде признато от всички църкви по света, а човечеството го чака духовно прераждане, бил казал още феноменът.

Но освен старите и много модерни пророци се опитват да правят предсказания за близкото бъдеще. Една от най-нашумелите напоследък е Линдзи Едуардс. Освен медиум тя е блогър и сред многобройните й предсказания, публикувани в интернет, има доста, които са се сбъднали. Най-голяма популярност й донесе успешното предсказание за годежа на принц Хари и Меган Маркъл.

В много публикации се споменава, че тя е предрекла и други важни събития като избирането на президента Тръмп и идването на власт на правителството на Тереза Мей.

Любопитното е, че за новата година Едуардс предвижда

разпадане на връзката на британския принц

и срещата му с "истинска" съпруга. За щастие едно от най-мрачните й пророчества за миналата година - това, че американският президент ще загине в атентат, не се сбъдна. Вероятно по тази причина феноменът го е записал отново - този път в списъка с предстоящи събития за тази година. Трагичният инцидент щял да се случи точно преди "руският скандал да го погълне напълно", тъй като ще бъдат намерени неопровержими доказателства за връзките на кампанията му с Русия. След това да отговаря в съда, ще бъде призован синът му, предрича още Линдзи.

По принцип дамата с претенции за свръхчовешки възможности явно се е ориентирала към инциденти с висока вероятност да се случат в близко бъдеще. Така през юни 2017 г. Едуардс "вижда", че севернокорейският лидер

Ким Чен Ун ще

обяви война на САЩ

с ракети и ще предизвика бомбардировки от страна на американската авиация.

По повод на пророчествата световните медии масово цитират и баба Ванга. За неин патент се смятат няколко предсказания за 2018 г. Едното е свързано с Китай, който заради завидния си икономически ръст се очаква скоро да заеме лидерски позиции в света, като дори задмине САЩ. Другото "българско" пророчество е, че "нов вид енергия ще бъде открита на Венера". Доколкото все още няма планирани пилотирани полети до съседната планета, тази прогноза изглежда повече от фантастична. Все пак анализатори на паранормалното напомнят, че космическата сонда "Паркър" трябва да кацне там през юли 2018 г.

Родните пророчества обаче съвсем не се изчерпват с Ванга. Според почитателите на водача на Бялото братство Петър Дънов някои важни поличби, оставени от него на учениците му, ще се проявят именно през тази година.

На базата на негови беседи изнесени и публикувани преди 100 години, някои смятат, че той е предвидил мигрантската вълна. Така още през 1917-а Дънов дал ориентировъчни знамения за ново велико преселение, което ще разтърси из основи Стария континент:

"Европейските народи ще оголеят и оскотеят - ще изгубят силата си.

Тогава ще настане невиждан глад -

кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат. Но не само това, и хлябът ще намалее – едва дневно ще има по 200-300 грама на калпак."

Относно климатичните промени той видял, че в близко бъдеще половин Европа ще бъде залята от потоп. Ще настъпят и големи изменения в сезоните. Там, където има вода, ще стане суша, а където е било суша, ще настанат невиждани дъждове и заблатяване.

Два месеца преди кончината си Петър Дънов дал последни напътствия към своите настоящи и бъдещи следовници, а информацията отново била спусната от невидимия свят. Висшите сили му дали да види, че през идния век ще настъпят граждански войни и бунтове по целия свят.

“Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития.... Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине”, дал надежда за смутните времена пророкът. Той казвал, че тогава силите небесни, самата природа ще се възмути.

И ще дойдат големите земетресения

"Където е суша, ще стане вода, а където е било вода, ще стане суша. Които се спасят след тези страдания, ще влязат в Царството Божие, където е безкрайна красота", обещал още в една от беседите си през есента на 1943 г. духовният учител.

Далеч по-оптимистична прогноза за новата година се приписва на друга известна наша ясновидка - Слава Севрюкова.

Според спомени на съвременници в навечерието на 10 ноември 1989 г. тя се срещнала със съпругата на Станко Тодоров - Соня Бакиш.

Слуховете твърдят, че тогава Слава е предрекла, че

България ще се оправи точно

около 2017-2018 г.

По това време и жена щяла да бъде издигната на най-високото място и "да покаже на мъжете как се управлява честно и родолюбиво".

Всъщност предсказаните събития за настоящата година са толкова много, че е трудно дори да се изброят. Вероятно, както е ставало и в предишни години, част от тях ще се сбъднат, а други ще бъдат "отложени" за по-далечни времена.

Но и без феноменални възможности 2018-а обещава да бъде достатъчно забележителна година. Освен че през нея ни очаква зимна олимпиада, световно първенство по футбол и кралска сватба, има цяла поредица от невероятни събития, които са реално планирани да се случат.

Ако се вярва на частната компания "Муун експрес", с техен апарат има шанс за първи път обикновени хора да стъпят на Луната като туристи. Друга компания пък предлага на клиентите си (наистина на доста солени цени) екскурзия до останките на "Титаник".

Няколко авангардни научни открития се очаква също да станат част от ежедневието ни - скенер, който може да брои калориите,

роботизирана бавачка и появата на отпечатъци от уши вместо пръстови отпечатъци като метод за проверка на сигурността.

Отдавна се носят слухове и за концепциите за пикап или друго по-голямо превозно средство на ексцентричния повелител на електрическите коли Илон Мъск. Дори камионите да не бъдат произведени през 2018 г., ще получим доста солидни подробности.

Изборите за Конгреса в САЩ също ще бъдат едно от най-обсъжданите събития на годината в политиката. А напредъкът в медицината обещава въвеждане на охлаждане на скалпа за пациентите, преминали през химиотерапия, което може да предотврати загубата на коса.

През тази година започват и първите пътнически полети до Антарктида. Те ще се извършват от най-южната точка на Аржентина, като ще стигат до аржентинската база на остров Сиймор, близо до Антарктическия полуостров.

Стрийминг, чат ботове и реклами в търсачките ще помагат на разработчиците на компютърни игри да привличат потребители.

През 2018 г. ще бъдат отбелязани и някои забележителни исторически дати като 100-годишнината от края на Първата световна война и 50 години от приемането на Закона за гражданските права в САЩ през 1968 г.