Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кендъл Дженър  СНИМКА: Инстаграм
Кендъл Дженър СНИМКА: Инстаграм

22-годишната американска манекенка Кендъл Дженър, която има над 85 млн. последователи в Instagram, е най-високо платената в бранша за последната година в класацията на сп. „Форбс”, предава БГНЕС.

След нея се нарежда бразилката Жизел Бюндхен, чийто хонорари са 17,5 млн. долара. Нейният доход спадна почти двойно в сравнение с педходната година, когато спечели 30,5 млн. долара. В кариерата си Бюндхен се е появявала на корицата на списания 1200 пъти. В продължение на 15 години тя държеше палмата на първенството сред манекенките от супер лигата, според сп. „Форбс”.

Трета е Криси Тейген – дъщеря на норвежец и тайландка, която има американски паспорт. Тя е спечелила 13,5 млн. долара. Съпруга е на музиканта Джон Леджънд и се снима за множество проекти, включително и в реклами.

36-годишната бразилка Адрияна Лима е на четвърто място по доходи.  Петото място се поделя между Джиджи Хадид и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които са заработили по 9,5 млн. долара. Хадид има 37 млн. последователи в Instagram. 

На седмо място е 25-годишната американка Карли Клос, която вече е била 36 пъти на корицата на различни издания на Vogue. За миналата година хонорарите й са 9 млн. долара. Супермоделът  се увлича по информатика и в школата й по програмиране се обучават над 500 момичета. На осма позиция е Лю Уен. През март Уен стана първата китайска манекенка, украсила корицата на американското издание на Vogue. Девета е 21-годишната Бела Хадид – най-младата в списъка. Хонорарите й за последната година са 6 млн. долара. Списъкът на първите 10 завършва пищната американска манекенка Ашли Греъм, която през миналата година е спечелила 5,5 млн. долара.