Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов не изглеждаше притеснен от ситуацията, а бе категоричен, че правителството е стабилно. СНИМКА:ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов не изглеждаше притеснен от ситуацията, а бе категоричен, че правителството е стабилно. СНИМКА:ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Цветанов и Дончев успокоиха от парламента, че няма драма след скандала за Банско

ГЕРБ и патриотите били като италианско семейство - шумно спорели, но иначе бракът им бил здрав.

Така цветно депутати от опозицията описали случващото се при управляващата коалиция. Очевидно това се харесало на Цветан Цветанов, защото той го разказа на журналисти. Вторият човек в ГЕРБ след Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев обясняваха ситуацията във властта след емоционалното изявление на Валери Симеонов, обвинил премиера, че го саботира за втория лифт на Банско. Самият виден патриот запази мълчание.

Валери Симеонов
Валери Симеонов

“Правителството е с ясното съзнание, че трябва да се решат насложените с години проблеми в Банско”, каза Цветанов.

“Има различни мнения и това е съвсем нормално, когато има коалиционно управление. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно и сплотено”, декларира още зам.-шефът на ГЕРБ и лидер на депутатите. Той самият обсъдил коалиционните отношения с хора на Симеонов в НФСБ и темата Банско.

“Всичко ще бъде наред”, успокои след срещата Цветанов, който все пак смята, че “различните мнения не е редно да излизат в публичното пространство и че можем и помежду си да ги решим”. Иначе във всяка коалиция имало определено напрежение, което пък гарантирало стабилност за 4-годишния мандат.

И за Томислав Дончев търканията и разногласията били нормални, но нямало напрежение в управляващата коалиция.

“Даже би било подозрително да не е така”, каза вицепремиерът, попитан не стават ли твърде чести разминаванията с колегата му вицепремиер Валери Симеонов. Според Дончев лидерът на НФСБ има право на собствено различно виждане от това на другите в кабинета.

“Какво нередно има в това? Така работи демокрацията”, демонстрира спокойствие Дончев. Не само между различните политически сили, но и в рамките на една партия имало различни мнения, това по никакъв начин не поставяло под въпрос устоите на коалицията.

На въпрос дали Симеонов изразява собствено мнение, или позицията на “Обединени патриоти”, Дончев каза: “Най-добре да попитате него. Вкарвате ме не само в ролята на политически анализатор, но и на поведенчески психолог, а аз не съм такъв.” По казуса “Пирин” ориентир е законосъобразността - “да гледаме какво пише в законите, да видим документите отговарят ли на техните изисквания, стриктно придържайки се към точката, буквата, запетайката”, заяви вицепремиерът от ГЕРБ.