Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл ще се оженят на 19 май следващата година, оповести дворецът Кенсингтън, цитиран от Ройтерс.

Внукът на кралица Елизабет Втора, който е пети поред в наследяването на престола, и Маркъл - звездата от телевизионния сериал "Костюмари", оповестиха годежа си миналия месец.

Сватбата им ще се състои в двореца Уиндзор.

Негово кралско височество принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят на 19 май 2018 г., се казва в комюнике на двореца Кенсингтън.

Двойката избра да се ожени в Уиндзорския замък в западен Лондон, защото е "специално място за тях". 91-годишната баба на Хари - Елизабет Втора, ще присъства на церемонията.

36-годишната Маркъл, която е учила в католическо училище, но се идентифицира като протестантка, ще бъде кръстена и ще получи първо причастие от Църквата на Англия преди сватбата.

Маркъл възнамерява да стане британски гражданин, но ще запази американското си гражданство, докато не получи британско.

Готическият параклис "Сейнт Джордж" се намира в Уиндзорския замък - семейния дом на британските крале и кралици от близо 1000 години.

В параклиса са гробовете на 10-има монарси, включително на Хенри Осми и третата му съпруга Джейн Сиймур, и на Чарлз Първи.

Принц Хари и Меган Маркъл  СНИМКА: Ройтерс
Принц Хари и Меган Маркъл СНИМКА: Ройтерс