Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Десподов празнува решителния си гол.
Кирил Десподов празнува решителния си гол.

ЦСКА елиминира шампиона “Лудогорец” в напечен 1/4-финал на собствения си стадион “Българска армия”. 12 жълти и 1 червен картон вдигна съдията Георги Кабаков.
Решителният гол падна в 96-ата минута, когато Каранга изведе Десподов сам пред вратаря на гостите Хорхе Броун и нападателят вкара за крайното 2:1.

Малко след това “червените” не получиха дузпа, след като Пластун събори с ръка Каранга в наказателното поле. В 109-ата минута гостите останаха с 10 човека, след като реферът Георги Кабаков вдигна директен червен картон на Натаниел за удар срещу Десподов. В края Каранга и Десподов изпуснаха уникални положения за трето попадение.

В редовното време Николай Бодуров откри резултата в 9-ата минута със свиреп удар от повече от 30 метра. Хорхе Броун успя само да закачи с пръсти топката, но тя влетя в мрежата му.

В 34-ата обаче Георги Кабаков прецени, че Дюлгеров е препънал Марселиньо в пеналта, и даде дузпа за гостите. Козмин Моци хладнокръвно изравни.
През втората част силите на ЦСКА поприключиха и гостите направиха няколко много остри атаки. При една от тях Барт събори Мисиджан, който се откъсваше, но Кабаков реши, че нарушението е само за жълт картон. След това Джоди Лукоки прехвърли вратаря на ЦСКА Черняускас, но топката тупна, удари се в напречната греда и се върна на терена.

В 83-ата минута Натаниел предотврати гол, като изби топката от голлинията.
Голмайсторът на “Лудогорец” Клаудиу Кешеру не попадна въобще в групата за мача, след като получил контузия на последната тренировка на отбора в София.

ЦСКА е третият отбор, който се класира за 1/2-финалите на турнира за купата. Преди това направиха “Ботев” и “Славия”, а днес играят “Дунав” и “Левски”. Жребият е на 19 декември, а в следващия етап ще се играе не в един мач, а при разменено гостуване.

Димитър Димитров-Херо и Светослав Дяков отдадоха загубата тединствено на съдийството на Кабаков, който не изгонил Барт.