Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илия Шопов, шофьор на камиона, който блъсна 19-годишната студентка на пешеходна пътека в Благоевград СНИМКА: Тони Маскръчка
Илия Шопов, шофьор на камиона, който блъсна 19-годишната студентка на пешеходна пътека в Благоевград СНИМКА: Тони Маскръчка

"Не съм престъпник, всички ме познават. Случилото се не може да се върне, съжалявам за момичето", каза Илия Шопов, шофьор на камиона, който блъсна 19-годишната студентка на пешеходна пътека в Благоевград. 

Той се изправи пред Окръжния съд в Благоевград, като прокуратурата поиска мярка за неотклонение задържане под стража. Според прокуратурата камионът е би претоварен с 11 тона пясък над разрешеното. Адвокатът на шофьора обаче каза, че Шопов е правил завой, след като преди това е бил спрял, за да пропусне Фатиме на друга пешеходна пътека. При тръгването си по стръмната улица и с такъв голям товар се е движел с не повече от 5 км/ч. Не е имало челен сблъсък между студентката и камиона, а тя е ударена със задната част.

Съдът се оттегли на съвещание и ще обяви решението си в 17,30.

Дъщерята на Шопов - Десислава - се разплака в съдебната зала и също изрази съжаление за загиналото младо момиче. Тя отново обясни, че пред очите на баща й, докато шофирал не е пресичала студентката, а чак когато той е взел завоя, тя е ударена от задната част на самосвала.