Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

25-годишният Живко Кичуков, който изрита зверски непозната възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, застава пред съда на 4 декември.

Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда чрез удар с крак в областта на таза, с което причинил на Виолета  К. счупване на дясното бедро и  трайно затрудняване на движението.

Инцидентът станал  на 9 май т.г, докато  пенсионираната учителка Виолета К. чакала автобус на спирката пред блок № 61 в ж.к. „Изгрев“.

По същото време на  спирката се намирал и подсъдимият Живко. Той седял на пейката и държал чаша за кафе.Възрастната жена също седнала на пейката, но изведнъж Живко хвърлил чашата с кафе на тротоара, а Виолета го погледнала.

Младежът се  ядосал и започнал да  й крещи: "Ставай",  „Изчезвай!“ и "Махай се". Пострадалата се изплашила и застанала да чака автобуса права. Няколко минути след това Живко станал от пейката и без да казва нищо на пострадалата я ударил с крак в областта на таза.

Вследствие на удара пенсионерката паднала на земята и започнала да вика от болка.  Веднага след това биячът взел камък и замахвайки с него започнал да обижда беззащитната жена и да се заканва, че ще й счупи зъбите. Около пострадалата се събрали няколко човека, които се развикали и подали сигнал на тел. 112. В това време биячът се качил на  следващия пристигнал автобус и изчезнал.

Той бе арестуван по-късно в дома си. По време на досъдебното производство стана ясно, че страда от шизофрения, но е бил в ремисия по време на нападението.