Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ: В тази къща Красимир убил 18-годишната си приятелка по особено мъчителен и бавен начин.
МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ: В тази къща Красимир убил 18-годишната си приятелка по особено мъчителен и бавен начин.

Побеснял от ревност, че дни преди това родила недоносено бебе от друг

22-годишен преби до смърт 18-годишната си приятелка във варненския квартал „Аспарухово”. Уличеният първоначално твърди, че няма нищо общо със смъртта й, но патоанатомите са убедени, че лъже. Те са категорични, че убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Красимир и Надежда заживяват на семейни начала през април т.г. През октомври 2016 г. той за последен път е освободен от затвора. Зад гърба си има 6 ефективни присъди за различни престъпления. Нанася се при майка си, която живее в чужда къща във варненския квартал “Аспарухово”. Тя има и друго, 5-годишно дете. Съпругът й починал преди месеци.

Красимир няма работа. Помага, ако някой го извика нещо да пренесе. Иначе

събира желязо,

разказва собственикът на постройката. В затвора покрай другите пороци се е пристрастил и към дрогата.

През април той води у дома Надежда. С пристигането на 18-годишната булка двете семейства делят коридор 2 на 2 и стая 2,5 на 2,5 м. На мястото на липсващите стъкла на прозорците са заковани различни парчета дъски и плоскости. В коридора накъсаното перде свободно се ветрее заради липсата на едно крило на джамлъка. Целият двор е отрупан с мека мебел, маратонки, телевизор и какво ли не, открито от клошарите на боклука.

Готвят навън. Палят печка и слагат вътре пластмасови бутилки, събрани от контейнерите. Летят черни сажди, а миризмата е отвратителна. Хората в блока, до който е долепена къщата, се сърдят.

Собственикът й се смилил над майката

на Красимир и мъжа й и ги пуснал да живеят, без да им иска наем.

"Те са от Каменар - казва той пред "168 часа". - Но само след една седмица там вече имаше 15 роми. Вдигаха много шум. Районният каза, че имало подписка, в която 180 души настояват ромите да се махнат от дома ми."

В края на октомври 18-годишната Надежда ражда бебе, което не е от Красимир и вероятно това е един от поводите за системния тормоз. Макар че той, когато я е довел в къщата си много добре е знаел, че тя е бременна от друг.

Малкото се ражда недоносено в

невероятната мизерия на къщата

на Красимир. Тежи едва кило и 100 грама. Извикали линейка и докторите откарали младата жена и детето в болница. Надежда обаче избягала часове по-късно.

"Питах ги с какво са прерязали пъпната връв, а те ми викат – какво е това?", спомня си пред "168 часа" хазяинът им. Според него бебето няма как да е оцеляло.

На 7 ноември лекари за втори път прекрачват прага на постройката. Този път, защото Надежда е бездиханна

Всички решават, че смъртта е настъпила след усложнения от преждевременното раждане. Започва проверка под ръководството на Варненската районна прокуратура. При аутопсията на тялото патоанатомите откриват множество хематоми и кръвонасядания по главата и тялото на родилката. По врата й ясно са отбелязани и пръсти от опит да бъде удушена. Заради това разследването се прехвърля в окръжната прокуратура и часове по-късно в извършването на убийството е уличен Красимир.

Първоначално той твърди, че няма нищо общо със случилото се.

“Когато си легнах

да спя, тя остана

будна и жива",

твърдял мъжът пред разследващите. Всъщност тялото е открито сутринта от свекървата. Тя отрича да знае какво се е случвало, защото била извън къщата. Отишла да търси храна. Когато се върнала, събудила Красимир да яде. Надежда обаче не станала.

"Идваха тук криминалисти, вземаха отпечатъци, снимаха. Ако влезете вътре, ще видите локва кръв. Тя е от убийството", подканя хазяинът.

Часове след задържането Красимир признава, че започнал да я бие от ревност. Оправдава се, че в този момент е бил под влиянието на наркотици. Удрял я многократно с юмруци и с каквото му попадне. Свалил я на пода и продължил с ритниците.

Какво се случва след това и какво казва след задържането си рецидивистът, четете в хартиеното издание.

Рецидивистът прави признания пред съда.
Рецидивистът прави признания пред съда.