Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Гетов е сред участниците в наркогрупата, твърди спецпрокуратурата.Снимки:фейсбук
Емил Гетов е сред участниците в наркогрупата, твърди спецпрокуратурата.Снимки:фейсбук

Братята Недялко и Емил Гетови от Поморие сред лейтенантите на боса

32-годишният Станислав Панайотов от село, близо до Поморие, е лидерът на ударената наркогрупа в Бургаско на 17 октомври, научи 24 часа.

Според отлично осведомени срещу него вече е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, разпространявала наркотици по морето.

Освен Панайотов с обвинения са се сдобили още седем от общо 12-те арестувани при спецакцията на ГДБОП, ОД МВР Бургас и Спецпрокуратурата.

Братята Недялко и Емил Гетови от Поморие са сред редовите членове на наркоструктурата, заедно със съгражданина им Боян Кабов. Съвсем скоро Недялко Гетов станал татко, разкриха близки до братята. Емил пък опитал да поработи известно време в чужбина, но се завърнал в родното Поморие.

Имената на братя Гетови изплуваха около убийството на наркобоса Иван Попов-Костов.
Имената на братя Гетови изплуваха около убийството на наркобоса Иван Попов-Костов.

Станислав Панайотов е добре известен на бургаската полиция, разследван за наркотици.

През октомври м.г. той заряза фолксваген голф до бургаския стадион "Лазур" след като катастрофира и избяга. В автомобила полицаите откриха доза метаамфетамин, а самият Станислав бе обявен за издирване.

Имената на братята Недялко и Емил Гетови пък изскочиха по време на съдебния процес за убийството на бургаския наркобос Иван Попов-Костов, застрелян показно на 15 ноември, 2015 г. в Поморие.

Братята бяха от най-близкото обкръжение на стрелеца по Костов - Димитър Димитров-Бабата, а Недялко стана пряк очевидец на екзекуцията.

Той и брат му Емил се превърнаха в едни от ключовите свидетели по делото, претърпяло пълен обрат. От обвинение за предумишлено убийство, извършено с особена жестокост, Димитър Димитров-Бабата получи снизходителна присъда от едва 4 г. затвор.

Това стана възможно, след като окръжни магистрати от Бургас приеха, че Бабата е стрелял в условията на превишаване пределите на неизбежна отбрана.

Ден преди убийството Иван Костов се видял с Бабата и Емил Гетов на паркинг в Поморие. Още със слизането от автомобила си Костов се нахвърлил върху Димитър Димитров с гумен чук и го ударил няколко пъти по присадения му бъбрек.

На следващата вечер Бабата, аверът му Стойчо Казаков и Недялко Гетов причакали Костов пред заведението "Омара" където босът вечерял с двамата си гардове.

Още щом Костов забелязал тримата мъже отвън, скочил и излязъл. Според показанията на Бабата той е носел нож. Тогава Димитър изстрелял 9 куршума от пистолет Макаров в тялото на наркобоса.

Ударената преди ден нова организирана престъпна група, в който членували Гетови, е действала от януари 2017 г. Освен с разпространение на наркотици в региона, е имала намерение да овладее и производството на марихуана. При извършените процесуално-следствени действия е намерена и иззета инсталация за отглеждане на канабис, съобщават от спецпрокуратурата.

По данни на разследването участници в групата често използвали и насилствени действия, най-вече по отношение на некоректни улични дилъри, работещи за престъпната структура. Жестоко били малтретирани дори непълнолетни, които отказвали да станат разпространители.

При задържането на участниците в наркогрупата у голяма част от тях са намерени различни количества марихуана и амфетамини за разпространение.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на седем от обвинените за участие в групата е наложено задържане до 72 часа.

На 19 октомври в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на всеки от тях. На един от обвинените е наложена „Парична гаранция“.

Боян Кабов също е от Поморие.
Боян Кабов също е от Поморие.