Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снощи мъж ми, като неин член, получи по имейла официалното становище на Академията за филмова наука и изкуство относно случая Уейнстейн. Отлюспиха го и не само се разграничавали "от човек, който не заслужава уважението на своите колеги", но слагали край на "ерата на умишленото невежество и срамното съучастие в сексуално агресивно поведение в нашата индустрия"! Малееее.

С Уейнстейн имах честта да се запозная преди две години на парти за членове на Академията в чест на Тарантино и неговия негледаем филм "Омразните 8". Абсолютно издевателство над зрителя, за което вече писах преди време, но маститият продуцент успя да го пробута на Оскарите. С Харви си разменихме две думи, не мога да кажа, че сме водили задълбочен разговор. Но достатъчно, за да регистрирам очевидно арогантното му и самонадеяно присъствие. С мъжа ми се познават от години и ВСИЧКИ в индустрията са знаели за мръснишките му навици. И той съвсем не е единственият. Хилари и тя се прави на ударена - била шокирана. Алоу, всички знят какво се случва в индустрията, ма сега били шокирани. Няколко са изводите, които си вадя.

1. Америка е наистина велика, защото правосъдието рано или късно настига всички, дори и недосегаемите като Уейнстейн. Просеше си го и си го получи. Напъло заслужено. Макар, че не са само морални подбудите на тези, които го разобличиха.

2. В Америка медиите са реална сила.

3. Жените в Америка се превръщат в истинските господари на системата и така са сграбчили мъжете за топките, че се чува само едно жално скимтене. Което не е лошо. Мъжете като Уейнстейн точно така трябва да бъдат третирани - публично унижение, разсипана кариера и семейство.

Говорим си много тия дни с мъжа ми и други кинаджии. Руснакът вика: У нас ако една жена се осмели публично да разкаже за сексуално посегателство на човек с власт и пари, единственото, което ще се случи е, че тя ще изчезне безследно.

Мъжът ми вика, че отдавна не прави комплименти на чужди жени, защото никога не знае как ще бъде разтълкуван.

И ето го извод номер 4: Жените в Америка тържествуват, но им убягва една маааалка подробност. Мъжете трябва да бъдат контролирани, не кастрирани!

Масово забелязвам тенденцията в големите градове като Ел Ей, където живея, мъжете да гледат като гърмян заек щом се заговори за брак. Докато Жените чуват Менделсон, Мъжете чуват удара на чукчето на на съдията, който присъжда доживотна издръжка. И от двете страни на барикадата, щото мъжко-женските отношения са превърнати в хладно надиграване, ми се оплакват, че не могат да си намерят свестен партньор.

Та и аз искам да живея в общество, в което женските ми права са защитени, но не до там, че мъжете да се страхуват да направят комплимент.

*Коментарът е от фейсбук