Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Митът за “еврейски заговор” набира сила след събитията от 1917 г.

Още далеч преди кървавите събития от октомври 1917 г. руските тайни служби подемат кампания за дискредитиране на многобройните революционни движения и терористични групи в необятната империя. Една от най-широко разпространяваните конспирации е тази за заговор на “световното еврейство”.

Затова когато болшевиките, които по принцип са майстори в тайните и терористични операции, завземат насилствено властта през есента на 1917 г. на всички изглежда, че най-пъклените теории са станали действителност.

Изведнъж хората виждат, че водачите на работническо-селската власт не са обикновени представители на руския народ, а в болшинството си са евреи. По правило

не работят нищо и са “професионални революционери”

Те имат по няколко, и то чужди, германски имена, върху които добавят руски псевдоними.

На този факт още през 20-те години на ХХ век обръща внимание не кой да е, а Уинстън Чърчил, който в статията си “Болшевизъм срещу ционизъм” пише:

“С изключение на Ленин повечето от управляващите в ръководните органи на болшевиките са евреи... Те играят главна роля и в репресиите на Извънредната комисия.”

И действително, в първите години много евреи са начело в управляващата комунистическа партия (Голдщайн (Володарски) , Нахамкис (Стеклов), Розенфелд (Каменев) и т.н.). Голяма част от тях дълго време са живели в емиграция в чужбина и се връщат в Русия едва след Февруарската революция . Сред тях едни от най-известните са Лев Троцки (Бронщайн) , който ръководи въоръжените сили на републиката и Григорий Зиновиев (Герш-Овсей Аронович Апфелбаум), който става председател на съвета в Петроград.

32-годишният евреин Яков Свердлов е първи президент

на Първата съветска република - РСФСР. А на всичкото отгоре създателят на комунистическото учение Карл Маркс също е евреин.

Германският кайзер Вилхелм II, който след Първата световна война е в изгнание в Холандия, в интервю за „Чикаго трибюн“ заявява: “За революцията, както в Русия, така и в Германия, е отговорно международното еврейство. Те направиха и моето управление непоносимо. Горчиво съжалявам, че съм контактувал с еврейските банкери.” Известният изследовател Пол Джонсън също цитира в своя монография статии от престижни издания като британския "Таймс" и "Морнинг пост", чиито автори също потвърждават,

еврейския характер на революцията

в Русия

Освен това съветската делегация в Брест за сключване на сепаративния мир, обещан от Ленин на германците, е водена от Лев Троцки и Адолф Жофе - и двамата с еврейски произход. Този акт на съветската власт предизвиква силни настроения срещу евреите, които "ще продадат Русия, за да останат на власт." В различни части на страната започват стачки, а организаторите им, заедно с политическите и икономически искания, издигат и лозунга "Долу евреите!",

За съжаление идеята за перфектно организиран “световен” заговор се оказва привлекателна за широки слове от населението и има своите поддръжници и в наши дни.

Каква е истината за връзката на евреите с Октомврийската революция, четете в хартиеното издание.