Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов Снимка:БНР
Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов Снимка:БНР

Няма планове за създаване на постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море. Това каза на брифинг в Министерския съвет зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, предаде „Фокус“. Поводът бе въпрос от лидера на БСП Корнелия Нинова, която призова премиера да отговори в парламента какви бойни кораби ще бъдат изпратени към българските пристанища, след като алиансът обяви създаване на многонационални сили в Черно море.

„Във връзка с поставения въпрос за създаване на постоянна флотилия на НАТО ще отговоря аз, тъй като министър Красимир Каракачанов е в чужбина. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от срещите на високо равнище на НАТО във Варшава и се формира в Румъния многонационална бригада“, коментира Запрянов и уточни, че това е старо решение от миналата година.

„Цялата информация за това какви учения се осъществяват на територията на страната, как участваме заедно като страна членка, я има в президентството“, добави министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Ако нещо е останало, което не е ясно на опозицията, на г-жа Нинова или на други представители от парламента, нека ни попитат“, коментира той.

По думите му има начини за това - закрити заседания на комисиите в парламента. Да бъдат добри, ако имат въпроси и неща, които не са ясни, да запитат там и ще бъде отговорено подробно, каза още Валентин Радев.