Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов СНИМКИ: Румяна Тонева
Красимир Каракачанов СНИМКИ: Румяна Тонева

В новата процедура за избор на изтребител да се включат само нови изтребители и да се разшири кръгът на страните, от които можем да ги купим.

Това препоръча силовият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание. И уточни, че последна дума ще имат депутатите.

Желанието на Каракачанов е всичките 15 МиГ-а, с които разполага армията ни, да бъдат ремонтирани, и то в българския завод "Авионамс".

Вицепремиерът иска увеличението на военните, и то с много, но е наясно по Хайтовски, че "едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш". При всички случаи преди да стартират през октомври първи разчети по проектобюджета, с числа не може да се говори. Каракачанов бил против поставянето на прагове и условия - затова и не назова проценти, за разлика от МВР, откъдето предупредиха, че искат повишение на заплатите с минимум 15 процента.

"В коалицията не скърца. Аз всеки ден си говоря с премиера, хем не сме в една сграда." Това каза Каракачанов по повод снощните думи на Валери Симеонов, чийто кабинет е на етажа на Бойко Борисов на "Дондуков" 1 и който снощи обяви пред bTV, че в коалицията има напрежение.

Очаквайте цялото интервю с Красимир Каракачанов.