Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Роднина на културиста ще заведе дело за обида, клевета и набеждаване след последните изявления на миската пред съда.

Единственият човек, който може да те убие, е сестра ми, казал Николай на жена си, докато я държал над вулкан.

Анита Мейзер най-вероятно ще се озове отново на подсъдимата скамейка, след като сестрата на мъжа й ще заведе дело срещу нея за обида, клевета и набеждаване. На последното заседание по делото срещу скандалната миска за причиняване на смъртта на мъжа й Николай Димов същата отправи брутални обвинения към зълва си. Година след убийството патоанатоми и близки на жертвата имат съвсем различна версия за случилото се във фаталната вечер.

"Анита напада сестра му Милена Димова, защото иска да отклони вниманието от себе си - твърдят близки на убития Николай пред "168 часа". - Тя самата е медиен продукт и много добре знае как да се възползва от вниманието на журналистите."

Ето част от скандалните изявления на Анита пред съдебния състав, за които ще отговаря в новото дело, което ще бъде заведено срещу нея:

"Отидохме на екскурзия до действащ вулкан. Бяхме с група. На върха на вулкана Николай ме хваха за ръцете и каза: "Искам да знаеш, че аз никога няма да те предам. Искам винаги да ми вярваш. Единственият човек в моето семейство, който може да те уби, е е сестра ми. Както уби баща ни. Тя е изрод."

Аз съм сигурна, че Милена ще убие и мен, и дъщеря ми. Тя иска да ме елиминира. Знам за способностите й. Аз съм написала писма до Милена. Знам от друга жена, от която Милена е получила 40 000 лв. заем. Когато жената започнала да си ги иска, тя й изпратила биячи да я заплашват. Затова ме е страх от нея."

Подсъдимата сподели, че част от проблемите между нея и зълва й била липсата на деца в семейството на брат й.

"Аз исках дете. И Николай искаше. Но не можехме да имаме - казва Анита. - Може би заради анаболите, които е вземал. Може да е било някакво временно положение. Затова търсехме сурогатна майка. Бяхме намерили в Коста Рика."

За честите скандали между тях потвърди и сестрата на жертвата. При едно от пътуванията й зад океана Милена непрекъснато ставала свидетел на разпри.

"Не знам дали са били женени - предполага сестрата на Николай. - Има някаква церемония на Хавай. Дали бракът е узаконен в САЩ, каквито са изискванията, не съм наясно. Реално те не живееха от 3 г. заедно. Ако те де факто нямат брак, това обяснява изчезването на парите и кредитните му карти.

Анита не е негов наследник и не носи отговорност за липсите. Тя много го ревнуваше. Сигурно защото е доста по-възрастна от него." След което допълни, че една вечер Анита изгонила Николай да спи в хотел. Пребиваването им във Варна също било екстремно.

"Постоянно ходехме до Евксиноград да му прибираме багажа", спомня си сестрата.

Адвокатите имат съвсем различна версия за това как е причинена смъртта на Николай. Тя се основава на медицинската справка, изготвена от столични патоанатоми. Първият опит за изготвяне на експертиза във Варна се проваля заради основни противоречия между експертите. Втората съдебна експертиза е направена изцяло по версията на подсъдимата, като не е ясно откъде и как са причинени множеството наранявания в областта на главата, слабините и гърдите на жертвата. Според медицинската справка Николай е изпаднал в безпомощно състояние след удар по главата, след което е притискан от човек с подобно на неговото телосложение. Припомняме, че Анита е доста по-ниска и на половината на килограмите му.

Версията на Анита поражда много въпроси без отговор, включително и за стяжките, част от които са „закопчавани” надясно, а други – наляво. Анита призна, че лично е затегнала двете свински опашки около врата на Николай, но не можа да разкаже точно как се прави това.

Според скандалната миска двамата и друг път използвали свински опашки в любовната игра. "Това са неговите простотии, идиотщини! Той така искаше", твърди подсъдимата без грам уважение към паметта на мъжа, когото според твърденията й, че обичала. Адвокатите на майка му са категорични, че по китките и глезените на Николай няма следи от подобни упражнения.

Делото срещу Мейзер тече за втори път, след като тя се възползва от привилегията на съкратената съдебна процедура и получи едва 3 г. за убийството на Николай и за подкупа на полицай. На втора инстанция размерът на наказанието й бе обжалван, а съдията върна делото за ново разглеждане при друг съдебен състав заради процесуални нарушения. Оказа се, че майката на жертвата не е конституирана като граждански ищец. Целта на процесуалните представители на близките на Николай сега е да докажат, че смъртта му не е предизвикана неволно, което ще увеличи размера на присъдата й.

"През 2007 г. бях в топ 50 на най-желаните жени! Вижте ме сега какво станах - станах изрод! Каква ми е ползата, че споделих всичко с вас. Признах даже, че съм извършила подкуп, само за да ме пуснат от затвора! Няма логика аз да предлагам подкуп, защото през цялото време съм разпитвана като свидетел. Нямах желание да живея, като разбрах за това обвинение. Нито да се боря. Мислех да се самоубия." през сълзи споделя Анита.

Следващото заседание, което ще предхожда произнасянето на присъдата, е насрочено за септември. На него ще бъдат изслушани още експерти, които да изяснят случилото се преди задушаването на Николай.

Сестрата на Николай категорично отказа да коментира изявленията на Анита по свой адрес. Тя припомни, че не е страна по делото и не желае да влиза в задочен диалог с подсъдимата.

„Не желая да бъда въвличана от медиите в полемика с Анита. Каквото имам да кажа, ще го направя пред съда по делото, което ще заведа срещу нея”, заключи Милена Димова.