Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаните за боя в бар "Бикини" влизт в съда под конвой. Снимка:Елена Фотев
Задържаните за боя в бар "Бикини" влизт в съда под конвой. Снимка:Елена Фотев

Спецполицейска акция се провежда от сутринта в Бургас, операцията е свързана с погрома на созополския фолкбар "Бикини", научи 24 часа.

Правят се претърсвания в домовете на част от петимата задъжани за мелето, полицаи вече са влезли в жилищта на Димитър Харалампиев-Рочата и бившия "лейтенатнт" на Митьо Очите Георги Джендов.

От Областната дирекция на МВР обясниха, че официлана информация за провежданите тази сутрин мероприятия ще има по-късно днес.

В момента петимата задържани за боя в бар "Бикини" Димитър Рочата, Георги Джендов, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов са с постоянна мярка "задържане под стража", наложена им от районния съд.

В понеделник обаче те ще обжалват пред окръжните магистрати. Петимата не се признават за виновни, твърдят, че не са имали оръжие и не са се сговорили предварително за деянието, в което са обвинени.

Според прокуртурата обаче петимата, заедно с още десетина души, са нахлули в заведението като са размахвали пистолет, мачетета и електрошок и брутано са започнали да блъскат хора и да събрят вещи на земята.

Сред пострадалите бе управителят на бара Христо Бардуков, бивш репортер от "Господари на ефира".